Darko Koren ostaje na čelu Koprivničko-križevačke županije

Danas je u prostorijama Županijske uprave Koprivničko-križevačke županije održana konferencija za medije na kojoj su župan Darko Koren i njegovi zamjenici Darko Sobota i Ratimir Ljubić zahvalili građanima što su im dali povjerenje za još jedan mandat upravljanja Koprivničko-križevačkom županijom. Župan Koren je kazao kako, uz redovne aktivnosti, kreću u sastavljanje većine u Županijskoj skupštini, a još je naglasio kako očekuju dobru suradnju s gradonačelnicima županijskih gradova, kao i s državnom vlašću.

Od ukupno 94.594 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 35.354 birača, odnosno 37,37%, od čega je prema glasačkim listićima glasovalo 35.354 birača, odnosno 37,37%. Važećih listića bilo je 34.291, odnosno 96,99%. Nevažećih je bilo 1.063 listića, odnosno 3,01%. Kandidati Mreže i HDZ-a Darko Koren sa zamjenicima Sobotom i Ljubićem je osvojio 18.176 glasova ili 51,41%, dok je kandidat koalicije SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i Laburista Slavko Tucaković sa zamjenicama Karolinom Vidović i Marijom Vukobratović osvojio 16.115 glasova ili 45,58%.

Koren je također izrazio zadovoljstvo što su građani prepoznali njihove rezultate i kvalitetno odrađena prijašnja dva mandata te je kazao:
– Zahvaljujem svima koji su me podržali, a posebno koalicijskim partnerima. Svi zajedno pridonijeli ste produljenju našeg boravka u Županijskoj upravi, s tom razlikom da smo umjesto dosadašnjeg zamjenika Ivana Pala dobili ravnatelja Obrtničke škole Ratimira Ljubića. Nije bilo lako, izborni ciklus bio je najzahtjevniji dosad, a ovi su rezultati najveća pobjeda jer su izvojevani u teškim političkim okolnostima.

Novi zamjenik Ljubić najavio je kako će se pobrinuti za nastavak kapitalnih investicija u sektoru obrazovanja, gdje je važno izdvojiti novu Obrtničku školu, gimnazije u Đurđevcu i Križevcima, škole i sportske dvorane u općinama, no dodao je kako će u tim projektima čija se vrijednost kreće oko 250 milijuna kuna trebati pomoć države, budući da Županija to ne može sama financirati. Također je dodao kako će se nastaviti ulagati u usavršavanje nastavnika, posebno u smislu veće aktivnosti u apliciranju na EU sredstva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.