Verbalno se sukobili i prijetili zbog plakata pa prijavljeni policiji

Promidžbena kampanja, pogotovo njen dio vezan uz plakatiranje po gradskim četvrtima i prigradskim naseljima, ni za ove lokalne izbore nije bila lišena tzv. predizbornog “rata” plakatima, ako je suditi po brojnim potrganim i preljepljenim plakatima političkih kandidata i listi. Na tu temu u redakciju portala pristigli su nam iskazi građana o dva incidenta, od kojih se prvi navodno dogodio u noći 19. svibnja, pred 1. krug lokalnih izbora, a drugi navodno u noći 30. svibnja, uoči 2. kruga izbora za gradonačelnika Križevaca.

Prema navodima sudionika, u oba incidenta sudjelovao je Neven Jaki, član križevačkog HDZ-a i kandidat za novog zamjenika aktualnom gradonačelniku Križevaca Branku Hrgu u predstojećem 2. krugu lokalnih izbora. Jaki i njegovi stranački kolege verbalno su se sukobili s pripadnicima drugih političkih opcija te im prijetili, a oba su incidenta zbog izrečenih prijetnji odmah po događaju prijavljena policiji. Sudionike smo zamolili da od policije zatraže prijepise zapisnika, no rečeno im je da ih prije ponedjeljka ne mogu dobiti.

– 19. svibnja 2017. oko 23:35 sati, kod oglasnog stupa kod Gradske kavane, dok su članovi Foruma mladih SDP-a Križevci lijepili promidžbeni plakat svoje stranke, desila se usmena prijetnja gospodina Nevena Jakija prema članovima Foruma mladih. Jaki je rekao da će poredati nas sve i istući ako ćemo još jednom prelijepiti njihov plakat, opisao je prvi incident Antonio Sirovec, član Foruma mladih SDP-a Križevci.

Sirovec dalje opisuje da je pokušao smiriti tenzije i prijetnje fizičkim nasiljem, no Neven Jaki je “nastavio s uvredama”, nakon čega je ušao u automobil i otišao.
– Njegovi stranački kolege su nas pratili i dalje po gradu, te su oko 2:30 sati potrgali plakat koji smo mi zalijepili prije početka predizborne šutnje, zaključio je Sirovec priču o prvom incidentu.

Drugi incident nam je opisao bivši gradski vijećnik Ivan Ledinski, koji je u večeri 30. svibnja upozorio političke aktiviste koji su lijepili plakate u njegovom susjedstvu, da ih ne lijepe na električne stupove, odnosno bandere.
– Nekoliko puta sam ih prijateljski i dobronamjerno upozorio, no rečeno mi je da prestanem sr*** i budem čovjek, da je Jaki djelatnik HEP-a i može to raditi, dok je njegov kolega rekao, uzimajući i stavljajući plakat na banderu, ukoliko isti i ostali ujutro budu pokidani da ću vidjeti svoga Boga, opisao je Ledinski neugodan susret sa Jakijem i petoricom njegovih kolega.

S obzirom na ozbiljnost izrečenih prijetnji i pouzdanost svjedoka, kontaktirali smo Nevena Jakija i zamolili ga za izjavu i komentar, koji prenosimo u cijelosti.
– S navedenim tvrdnjama nisam upoznat, te ih ne mogu komentirati, niti im želim davati ikakav medijski prostor. O navedenim insinuacijama mogu samo reći da su neistinite i da su osmišljene isključivo s ciljem narušavanja moga ugleda, odgovorio je Neven Jaki, apeliravši da do izbora više pažnje posvetimo programima koje zastupa i projektima kojima će se baviti kada, prenosimo, “bude izabran za zamjenika gradonačelnika Grada Križevaca”.

Spašavanje tuđih plakata

Da u predizbornom plakatiranju ipak nije sve tako crno potvrdili su Damir Kelek i Ivan Kranjec, dvojica političkih aktivista koji su još 16. svibnja na Facebooku objavili dvije video-snimke, uz izjavu:
– Dragi kolege iz HDZ-a, pogledajte kako smo vam spasili plakate u Gornjem gradu i na još 4 lokacije. Ovako mi poštujemo sve kandidate te želimo poštenu kampanju. Nadamo se da ćete vi postupiti kao i mi te da ovu kampanju privedemo sretnom kraju i puno sreće u nedjelju na izborima.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. presvetli piše:

    Ako su svoje plakate stavljali preko postojećih i ja bi ih steral nekam

  2. DAMIR KELEK piše:

    Žalosno je da se ljudi zbog politike verbalno pa i fizičkom prijetnjom obračunavaju.Za ovakove stvari gradonačelnik Križevaca Hrg morao je odabrati ljude od povjerenja.Ovako si je nanio samo štetu koja će ga koštati izbora.Šta bi radili ljudima kada bi kojim slučajem došli na vlast! Nadam se da nećemo doznati.

Komentari su zatvoreni.