Hrvatska slavi veliki jubilej Beatlesa – koncertnim spektaklom ‘Sretan rođendan, naredniče Pepper!’

“Sretan rođendan, naredniče Pepper!” – naziv je koncertnog spektakla Beatles Revival Orchestra u Lisinskom, 28. svibnja 2017. kojim će Hrvatska obilježiti 50. obljetnicu izlaska najvažnijeg albuma svih vremena – “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” legendarnih Beatlesa.

Beatles Revival Orchestra nastao je posebno za ovu priliku. Čine ga članovi jednoga od najstarijih europskih tribute bendova, riječkoga Beatles Revival Banda, te orkestar pod ravnanjem orkestratora i glazbenog producenta Olje Dešića, uz posebno gostovanje Akademskog zbora “Ivan Goran Kovačić”. Koncert se sastoji od dva dijela: izvedbe cijelog albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” te najvećih uspješnica iz cjelokupne karijere “čupavaca iz Liverpoola”.

Album “Sgt. Pepper…” smatra se prijelomnim albumom popularne glazbe koji je utjecao na generacije glazbenika i publike od šezdesetih godina do danas. Ugledni glazbeni časopis Rolling Stone proglasio ga je najboljim albumom svih vremena, a do danas je prodan u više od trideset pet milijuna primjeraka. Zahvaljujući suradnji Beatlesa s glazbenim producentom Georgeom Martinom, taj se album smatra remek-djelom rock-glazbe. Njegova izvedba uživo u Lisinskom bit će pravi izazov za više od sto glazbenika na pozornici Lisinskog.

Britanski veleposlanik Andrew Dalgleish, također veliki poklonik Beatlesa, izjavio je tim povodom: “Beatlesi su istinski britanski brend prepoznat u cijelom svijetu. Njihova glazba inspiracija je mnogim generacijama, a poruke ljubavi i zajedništva jednako su važne danas kao i prije pedeset godina. Drago mi je što će se obljetnica albuma ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ obilježiti i u Hrvatskoj.”

Riječkom Beatles Revival Bandu i orkestru Olje Dešića na pozornici Lisinskog pridružit će se Neno Belan, Oliver Dragojević, Radojka Šverko, Aljoša Šerić, Daria Hodnik, Marko Tolja, Damir Kedžo, Detour, Luce,The Blondes, Mia Negovetić, Frano Živković, Akvarel, Vedran Božić, Stijepo Gleđ Markos, Bruno i Jan Kovačić, Diana Grubišić Ćiković, Zvjezdan Ružić, Bero Blažević i Tina Kresnik iz Parnog Valjka te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.