Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1155

I dalje je tema emisije Put prema rubu svemira amaterskom astrofotografijom, a temelji se na tonskoj snimci predavanja astrofotografa Saše Nuića iz Astronomskog društva Beskraj iz Zagreba koji nas je upoznao sa svojim postignućima u proučavanju svemira preko fotografiranja neba, na tribini 13. travnja u Klubu kulture u Križevcima u okviru Culture Shock Festivala. Slušamo četvrti nastavak.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici Franjo Marković su: Juraj Bubalo – Dodir Orijenta, zbirka kronološki poredanih putopisnih priča s nekoliko raznih putovanja po zemljama Istoka, roman Nizozemska djeva Marente de Moor, te zabavni roman Smrt vozi Audi Kristiana Banga Fossa.

Vijesti Krugova govore o otvorenju 57. međunarodne izložbe vizualnih umjetnosti, u Veneciji, o hvalospjevu koji je njemački tjednik Die Zeit uputio pokojnom Mladenu Stilinoviću, o slovima hrvatskih mladih dizajnera na ulicama Pariza… Saznajemo tko je pobjednik/ca foto izložbe u Likovnoj galeriji u Križevcima, a od događanja u Križevcima najavljujemo susret s književnikom Pavlom Pavličićem, predavanje akademika Ferde Bašića pod nazivom Mora li milijarda ljudi gladovati i u 21. stoljeću?, koncert violinistice Laure Vadjon i orguljaša Krešimira Hasa, predstavu vinkovačkog kazališta, te obilježavanje Dana muzeja 18. svibnja.

Na današnji datum rođeni su Eli Mečnikov i Henry Fonda, otvorena je Moderna galerija, održana je prva dodjela Oscara, demonstriran je laser, umrli su Mehmed VI., Frederick Gowland Hopkins, Albert Paris Gütersloh, Jim Henson, Božo Težak…

U Svemirskom kutku govorimo o američkom raketoplanu “druge vrste”, te o trenutnim položajima i gibanjima sjajnijih nebeskih tijela na našem nebu, prirodnih i umjetnih.

Zanimljivosti otkrivaju nastarijeg padobranca na svijetu, a emisiju završavamo izrekom Anne Eleanor Roosevelt.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu grupa King Crimson, Nirvana, Black Sabbath i Deep Purple, te Boba Dylana.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1155 emitira se u utorak, 16. svibnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 20. svibnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.