Obavijest za poljoprivrednike o pregledu prskalica i raspršivača

U skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) i Pravilnikom o održivoj uporabi pesticida (NN 142/2012), strojevi za primjenu pesticida podliježu redovitim pregledima svake tri godine radi utvrđivanja ispunjavaju li sve potrebne sigurnosne, ekološke i zdravstvene zahtjeve. Od 26. studenog 2016. godine, svi vlasnici uređaja bez valjanog pregleda i znaka ili sa isteklom registracijom uređaja su u prekršaju i podliježu zakonskim kaznama od 2 do 15 tisuća kuna.

Pregledi prskalica i raspršivača će se s početkom u 8 sati održavati prema sljedećem rasporedu: ponedjeljak (29.5.) Sveta Helena, Društveni dom; utorak (30.5.) Vrbovečka Dubrava, Dudnjak, parking iza benzinske; srijeda (31.5.) Sveti Petar Orehovec, staro sajmište; četvrtak (1.6.) Vinica, parking kod groblja; petak (2.6.) Vojakovac, parking kod igrališta. Detalji o pregledu i pripremi uređaja za ispitivanje dostupni su ovdje.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. sasa piše:

    A lokalni politicari i njihove sluge nisu u prekrsaju svaki dan nas truju sa obecanjima i sranjima (bez pesticida)!!!!!!!!

Komentari su zatvoreni.