Članovi ‘Maslačka’ u projektu ‘Rukom pod ruku’ posjetili Zagreb

U subotu, 6. svibnja 2017. godine, 30 članova Udruge „Maslačak“ Križevci, koji su većinom svi uključeni u projekt “Rukom pod ruku” financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, išlo je u Zagreb u Hrvatsko kazalište lutaka na predstavu “Putovanje Šegrta Hlapića”. Osnovni cilj projekta je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju.

U predstavi su članovi ove Udruge vidjeli kako izgledaju lutke i kako su ih glumci oživjeli, što će im pomoći u izradi njihovih lutaka kako bi potaknuli svoju kreativnost i stvaralaštvo. Dan je bio prekrasan pa su dolazak u Zagreb iskoristili i za razgledavanje Zoološkog vrta i upoznavanje s njegovim stanovnicima. Neki od članova su se po prvi puta vozili vlakom i tramvajem.

Projekt „Rukom pod ruku“ provodi se u školskoj godini 2016./2017. od 1. studenog 2016. do 31. kolovoza 2017. u partnerstvu s Osnovnom školom Ljudevita Modeca Križevci, a odgovara na potrebe 25 korisnika s teškoćama u razvoju kako bi se unaprijedile njihove životne vještine te potaknulo njihovu kreativnost i stvaralaštvo te ispunilo slobodno vrijeme.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.