Studenti VGUK-a na Agronomijadi u Ohridu

Studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima (VGUK) predstavljali su grad Križevce i naše Učilište na Agronomijadi koja se održavala od 25.—29. travnja u Ohridu. Agronomijada je natjecanje koje obuhvaća fakultete s područja poljoprivrednog obrazovanja iz svih država bivše Jugoslavije. Studenti se natječu u raznim sportskim disciplinama poput nogometa, košarke, odbojke, šaha, zatim u stručno-znanstvenim radovima te u kvizovima znanja.

Studenti našeg Učilišta ostvarili su izuzetna postignuća, a svakako valja istaknuti slijedeće rezultate. U prezentiranju znanstvenog rada iz području agroekonomike studenti VGUK zauzeli su 1. mjesto, dok su šahisti ostvarili odlično 3. mjesto. Također valja istaknuti i ostvareno 2. mjesto u kvizu znanja iz područja stočarstva te nadasve trijumfalno ostvarenje nogometne ekipe koja je, unatoč izuzetno jakoj konkurenciji, uspjela podignuti pobjednički pehar. U sveukupnom poretku Visoko gospodarsko učilište zauzelo je odlično 4. mjesto u konkurenciji 17 fakulteta. Studente su u području znanja i znanstveno-istraživačkog rada pripremale dr. sc. Sandra Kantar i dr. sc. Kristina Svržnjak dok je voditelj sportskih ekipa bio Ivan Gelemanović, prof.

Navedeni rezultati studenata VGUK na nedavno održanoj Agronomijadi pokazuju kako se na Učilištu odvija izuzetno kvalitetan obrazovni proces, što nas svrstava u sam vrh po kvaliteti poljoprivrednog obrazovanja na području bivše Jugoslavije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.