Podržite opremanje Choco Bara čokolaterije Hedona – nove čarolije iz Križevaca!

Jutros je krenula crowdfunding kampanja za opremanje Choco Bara čije je otvaranje planirano na jesen 2017. godine u središtu Križevaca. Tijekom radnog dana prikupljeno je donacija u protuvrijednosti preko 1800 američkih dolara, odnosno 38% željenog iznosa potrebnog za opremanje kuhinje i šanka, odnosno kupnju pećnice i točionika za vruću čokoladu. Donirati možete ovdje.

Otvaranje Choco Bara će omogućiti zapošljavanje još pet osoba, od kojih su dvije osobe s invaliditetom. Iz socijalnog poduzeća Hedona navode da su ga zamislili kao mjesto za okupljanje i uživanje u raznovrsnoj ponudi vrhunskih proizvoda križevačke čokolaterije. Posjetitelji će imati priliku kušati brojne čokolade i praline, domaće kolače i najfiniju toplu čokoladu.

– Želimo da naš Choco Bar bude mjesto uvažavanja različitosti koje će okupljati sve ljubitelje čokolade. Želimo otvoriti nova radna mjesta i biti pozitivan primjer drugima. Želimo nastaviti proizvoditi čokolade i praline za još širu publiku, ističe Đurđica Božić iz Čokolaterije Hedona.

Nezavisni portal Križevci.info pridružuje se pozivu na podršku ovoj kampanji kako bismo zajedno stvorili bolje prilike za osobe s invaliditetom u Križevcima. Ovisno o visini donacije, svaki podržavatelj akcije dobit će Hedonine čokoladne proizvode, ali i druge poslastice, poput posebnog “čokoladnog” piva koje priprema Križevačka udruga pivara te suvenire čipkanog srca koje izrađuju Križevačke čipkarice.

Što je Hedona?

Čokolaterija Hedona d.o.o. – socijalno poduzeće osnovala je Udruga invalida Križevci u veljači 2013. sa željom da se tu prvenstveno zapošljavaju osobe s invaliditetom. Do svibnja 2015. U poduzeću je bilo zaposleno šest osoba, no kako je tržište prepoznalo kvalitetu proizvoda i kako se poslovanje počelo širiti javila se potreba za zaposlenjem još dvije osobe. Hedona trenutno broji 9 zaposlenih, od kojih su 6 osobe s invaliditetom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.