Večeras zatvaranje 13. Culture Shock Festivala uz koncert ‘Crnog Perja’

Rock grupa Crno Perje nastala je u jesen 1995. godine. Članovi banda ostali su isti tijekom godina – Neno Kos Ferzzo (vokal, gitara), Vili Ileković (vokal, bas gitara), Nenad Borić (bubnjevi) i Kruno Matus (klavijature) koji je nakon dugih godina napustio grupu. U ljeto 1997. snimaju prvi autorski materijal koji u to vrijeme nije bio izdan, ali snimaju dva spota i to za pjesme Kada zvoni telefon i Kiša (akustičnu verziju).

Nakon toga povezuju se s glazbenim producentom Žarkom Fabekom Febom i snimaju novi materijal koji izlazi u proljeće 2000. godine za izdavačku kuću “Orfej”. Album je nazvan “Navali narode” i sadržavao je deset pjesama. S albuma je skinut singl Kiša (ful verzija) i za tu pjesmu snimljen je i spot u režiji Gorana Bakića i Zorana Happa. Nakon toga band često nastupa, a najizvođenije pjesme sa toga albuma su Oko mene, Nina, Kiša, Zbogom svijete. Česti su gosti na moto susretima i raznim rock-feštama. Pjesme Oko mene i Nina bile su jako slušane u Sarajevu i ostalim djelovima BiH pa je band često svirao i u susjednoj državi.

Nakon gotovo pet godina od objavljivanja prvijenca, Crno Perje se vraća na hrvatsku diskografsku scenu. Pod okriljem “Anubis Records” izlazi album “Jet Set” koji donosi čak 15 novih pjesama (točnije, 14 i intro). Kao jedan od najzaposlenijih bandova hrvatskog rock’n’rolla, Crno Perje je svoj kultni status među publikom, ali i glazbenicima, zaradilo stotinama održanih koncerata po klubovima, bikerijadama i dvoranama širom Hrvatske i okolnih država svirajući gdje god je to bilo moguće. Nazalost, nedugo nakon izlaska drugog albuma bend se raspada.

Početkom ove godine bend se na radost svih fanova i mnogih ljubitelja rocka u Hrvata ponovno okuplja. Novi pjevač Crnog Perja je Dino Jelusić, koji je sa svojim najdražim hrvatskim rock bendom, prema njegovim riječima, prvi nastup imao prije tri mjeseca u Belovaru u zagrebačkoj gradskoj četvrti Sesvete, a nakon toga su uslijedili koncerti u Čakovcu i Bjelovaru.

S prošlogodišnjom pobjedom na velikom svjetskom festivalu u Sočiju te fenomenalnim iskustvom s dvomjesečne američke turneje s koncertnom atrakcijom Trans-Siberian Orchestra (TSO), gdje je nastupao sa svjetskim velikanima rocka i metala, dvadesetčetverogodišnji Jelusić, student Muzičke akademije u Zagrebu, večeras će pred križevačkom publikom uživati u izvedbi hitova ponajboljeg rock benda ovih prostora. Pridružite nam se na velikom povratničkom koncertu Crnog Perja, prigodom zatvaranja 13. Culture Shock Festivala, večeras od 20 sati u križevačkom Klubu kulture. Ulaznica je 30 kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.