U Tehnološkom parku održan 2. panel o digitalnoj transformaciji u poslovanju

U Križevačkom poduzetničkom centru je 4. travnja 2017. održan drugi CRO Digital Transformation MeetUp. Bio je to poslovni susret gospodarstvenika iz Zagreba i Križevaca angažiranih na unaprjeđenju poslovnih procesa putem digitalne transformacije. Tema susreta bilo je ePoslovanje u okviru digitalne transformacije koje omogućava fokusiranje poslovanja na potrebe korisnika te omogućava direktnu komunikaciju tvrtke s korisnikom, bilo da se radi o fizičkoj osobi ili drugom poslovnom subjektu. Ovo je drugi susret koji je, zbog velikog interesa križevačkih privrednika, ponovo održan u KPC-u.

Događaj je otvoren pozdravom i prezentacijom domaćina, KPC-a. Potom su se skupu predstavili organizatori i sponzori događaja, zagrebačke tvrtke Pragmatekh – poslovno konzultiranje i Prezentacija+, partner susreta zadužen za tehničku produkciju materijala. Prisutnima je predstavljena i MeetUp on-line platforma za organiziranje tematskih skupina i događaja bilo koje vrste, koja kontinuirano povećava broj korisnika u Hrvatskoj. Organizator je kao uvod u panel predstavio studiju poslovnog slučaja uvođenja ePoslovanja u proizvodnu tvrtku kojim je promijenjen klijentov poslovni model fokusiranjem na korisnike te ostvareno povećanje proizvodnje i prihoda klijenta.

Glavni događaj bila je panel rasprava na temu ‘Uloga ePoslovanja u digitalnoj transformaciji’. Sudionici panel diskusije bili su: 1. Poslovna rješenja – Blerim Sela, predsjednik uprave (Perpetuum Mobile), 2. e-Commerce – Hrvoje Veselko, direktor prodaje (mStart), 3. Korisnik – Mario Rajn, izvršni direktor (Trgo-Agencija), 4. Korisnik – Tihomir Hodak, bivši izvršni direktor IT (KTC), 5. Nezavisni konzultant – Danko Pigac, (Pragmatekh).

Zaključci panel diskusije oslikavaju stanje na području primjene ePoslovanja koje ima veliki potencijal, naročito mjereno prema standardima razvijenih zemalja, a razmotrena su i iskustva panelista u uvođenju ePoslovanja u vlastite ili tvrtke klijenata. Predstavljeni su i rezultati prošlogodišnjeg istraživanja o povjerenju u digitalnu ekonomiju provedenog na velikom uzorku korisnika ePoslovanja koja govore da se u Hrvatskoj privatni korisnici i dalje relativno slabo koriste ePoslovanjem dijelom zbog manjka navike, a dobrim dijelom i zbog brige za sigurnost same usluge.

Jedan od zaključaka je i da je u današnjem trenutku, obzirom da je veliki dio populacije još uvijek manje digitalno pismen, potrebno dodatno raditi na povećavaju i dosegu ‘e-pismenosti’ korisnika uvođenjem više kvalitetnih e-usluga. Panelisti su istaknuli izazove i prilike koje ePoslovanje pruža, naročito u smislu uspostavljanja direktnog kontakta s kupcem i pružanja usluga krojenih po zahtjevu kupca.

S druge strane, tvrtkama je za uvođenje ePoslovanja na raspolaganju financiranje kroz fondove za razvoj poslovanja koje se ne koristi u dovoljnoj mjeri, a pruža velike mogućnosti upravo za razvoj sustava za ePoslovanje. Rasprava je nastavljena odgovaranjem na pitanja publike te je zajednički zaključak da ePoslovanje pruža puno prilika za unaprjeđenje poslovanja.

– Obzirom da je i ovaj puta panel diskusija bila izuzetno interesantna i ponovno prekinuta istekom predviđenog vremena te nastavljena u neformalnom obliku, s nestrpljenjem očekujemo sljedeći MeetUp, istaknuli su organizatori.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.