Druženje udruga kućnih pivara u Križevcima

Kućno pivarstvo u Hrvatskoj svakim danom postaje sve popularnije, a kućni pivari se udružuju u pivarske udruge s ciljem što bolje suradnje, razmjenom znanja i druženja. U četvrtak, 30. ožujka 2017. godine Križevačka udruga pivara (KUP) ugostila je Udrugu pivara Sjever (UPS) koja okuplja kućne pivare Međimurske i Varaždinske županije. Domaćini su goste proveli kroz pogon Križevačke pivovare, nakon čega se druženje nastavilo kroz razmjenu i kušanje vlastitih proizvoda.

– Izuzetno nam je drago što smo danas ugostili članove Udruge pivara Sjever. Ovdje su dečki koji su osvajali medalje na domaćim i inozemnim natjecanjima kućnih pivara. Druženje s njima posebno je vrijedno jer zna se da kućni pivari rado dijele svoja znanja. Ovo je prvi susret ovih dviju udruga i veselim se našoj budućoj suradnji i međusobnoj podršci u organizaciji manifestacija koje planiramo, rekao nam je Aleksandar Karre, predsjednik KUP-a.

Sljedeća prilika za upoznavanje križevačke javnosti s kućnim pivarstvom sprema se već 15. travnja 2017. godine, kada će u sklopu Culture Shock Festivala i uz podršku Turističke zajednice grada Križevaca biti održana radionica kućnog pivarstva i tribina “Kućno pivarstvo i craft revolucija” s uglednim gostima: Domagoj Jakopović Ribafish – gastro kritičar, radijski voditelj i urednik emisije radija 101 “Klasa hedonist”, Zoran Vitas – novinar Večernjeg lista i urednik bloga “Volim pivu” i Silvije Boroša – najnagrađivaniji hrvatski kućni pivar i majstor pivar u pivovari “Crafter’s”.

Vezano

Komentari su zatvoreni.