Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1148

Don Ivan Grubišić na Culture Shocku 13. ožujka 2014. (foto R. Matić)
Don Ivan Grubišić na Culture Shocku 13. ožujka 2014. (foto R. Matić)
Don Ivan Grubišić na Culture Shocku 13. ožujka 2014. (foto R. Matić)

Dana 19. ožujka u Splitu je u 81. godini preminuo don Ivan Grubišić. Prije tri godine, 13. ožujka 2014. gostovao je na tribini 10. Culture Shocka govoreći o povijesti odnosa crkve i države sve do današnjih dana i do “vatikanskih ugovora”. U ovoj ćemo emisiji čuti drugu polovicu predavanja dona Ivana Grubišića koje do sada još nije bilo objavljeno.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su knjiga Mladena Pavkovića o pokojnom političaru Josipu Friščiću, dnevnički zapisi od 20. travnja do 22. lipnja 1945. njemačke novinarke Marte Hillers, te roman Satovi u majčinoj sobi Tanje Stupar-Trifunović.

U Vijestima Krugova saznajemo da je muzej Tate otkupio nekoliko radova našeg slikara Ivana Picelja, da je u Nacionalnoj galeriji u Londonu jedan “posjetitelj” oštetio sliku Thomasa Gainsborougha, da je objavljeno novo izdanje Priča iz davnine s nepoznatim ilustracijama Krste Hegedušića. Od križevačkih vijesti izdvajamo novu akciju Ogranka Matice hrvatske iz Križevaca te najavljujemo ovotjedne programe 13. Culture Shocka i subotnji koncert Stochela Rosenberga u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su Rafaelo Santi, Pierre Simon de Laplace, Maksim Gorki, Ignjat Job, Jan Amos Komenski i Walter Neugebauer, pariški muzej Louvre otvoren je za javnost, praizvedena je opera Ljubav i zloba, Konstantinopol i Angora promijenili su imena u Istanbul i Ankara, osnovan je Boljšoj teatar, objavljena je deklaracija Pariške komune, završio je građanski rat u Španjolskoj, glumac Marlon Brando odbio je primiti nagradu Oskar, desio se incident na Otoku tri milje, umrli su Virginia Woolf, Marc Chagall, Eugène Ionesco…

U Svemirskom kutku čut ćemo o godišnjici otkrića (tek) drugog asteroida, govorimo o Messierovom maratonu održanom prošlog vikenda u Tičanu, o programima do sljedećega utorka na festivalu 10 dana astronomije u Daruvaru, te o položajima i gibanju prirodnih i umjetnih objekata u Sunčevom sistemu.

Zanimljivosti otkrivaju povijest ljetnog računanja vremena, a na kraju pronalazimo neke misli Maksima Gorkog.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Sergeja Rahmanjinova, Vatroslava Lisinskog, Modesta Petroviča Musorgskog, Mauricea Jarrea, Stochela Rosenberga te nekoliko popularnih pop-rock izvođača.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1148 emitira se u utorak, 28. ožujka od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 1. travnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.