Križevčani uspješno predstavljeni na sajmu ‘Kajkavci u Lisinskom’

Pet kajkavskih županija i grad Zagreb u nedjelju, 19. ožujka 2017. su na sajmu „Kajkavci u Lisinskom“ u dvorani Vatroslava Lisinskog predstavile svoje turističke, gospodarske i kulturne posebnosti i zanimljivosti. Na sajmu su sudjelovala obiteljska poljoprivredna gospodarstva i seoska domaćinstva sa svojim poljoprivrednim proizvodima, a ponudu se predstavile i turističke zajednice, toplice, zdravstveni turizam, ciklo turizam, vinari, pčelari. Posjetitelje su dočekivale povijesne postrojbe, nastupala su kulturno-umjetnička društva.

Na ovoj manifestaciji zajednički su nastupile Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županije te Grad Zagreb. Kao izabrani predstavnici naše županije iz Križevaca su se predstavili Križevačko veliko spravišče, Križevačka djevojačka straža, Domaća radinost Emina Baričević koja je predstavila križevački suvenir Čunčanu čipku te proizvodi OPG-a Pečnik Mario.

Ovaj izložbeno-prodajni, turističko-gospodarski, poljoprivredni i kulturološki projekt organizirale su Koprivničko-križevačka, Krapisnko-zagorska, Međimurska, Varaždinska i Zagrebačka županija, Grad Zagreb i Radio “Kaj”. Događaj je završen večernjim koncertom najpopularnijih kajkavskih skladbi nastalih u proteklih 50 godina na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini i festivalu Radija Kaj Pjesma i tambura.

Vezano

Komentari su zatvoreni.