Udruga ‘Maslačak’ u građanskoj inicijativi ‘Bezbrižni i sigurni’

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci uspješno je prošla na natječaju “Naš doprinos zajednici” Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah. Na natječaj je prijavljena Građanska akcija “Bezbrižni i sigurni” koja je odobrena za financiranje krajem prošle godine sa 13.000,00 kuna, a provest će se od 15.03.2017. do 15.06.2017.

Kroz akciju će se ukloniti dio stare, dotrajale ograde i zamijeniti će se novom te će se izraditi i postaviti ulazna vrata kako bi se osigurao siguran boravak članova Udruge u dvorištu kuće koju je Udruga na korištenje dobila od Grada Križevaca. Akcija će se provesti u suradnji sa Srednjom školom “Ivan Seljanec” Križevci i križevačkom firmom Metal-servis. Učenici će u akciji sudjelovati kroz stručnu praksu uz vodstvo mentora, a ulazna vrata će se izraditi većim dijelom volonterski (naplatiti će se samo materijal).

– Ovom akcijom ćemo riješiti veliki problem, a to je sigurnost članova. Zbog otvorenja nove ceste kroz Gundulićevu ulicu se povećao promet, što predstavlja potencijalnu opasnost za članove Udruge koji se nalaze u dvorištu. Kada se napravi ograda svi će biti bezbrižniji i sigurni, istaknula je predsjednica udruge Tamara Premuš, napomenuvši da im se priključila i firma AMWAY doniravši 500 eura za obnovu ograde.

Do sada su Udruzi odobrene dvije građanske akcije: Zelena oaza Kluba “Maslačak” i “Put ka sreći” također od strane Zaklade Zamah kroz koje se uredio vrt, posadile voćke te prilagodio ulaz u kuću i prilaz u dvorište. Građansku akciju “Bezbrižni i sigurni” financira Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionale zaklade za razvoj civilnog društva.

Opći cilj akcije je doprinijeti poboljšanju kvalitete života djece i madih s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici. Specifični ciljevi su osigurati siguran boravak u kući i dvorištu u kojoj će se provoditi različite aktivnosti sa članovima Udruge, uključiti učenike Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci , Policijsku postaju Križevci i lokalne tvrtke u provedbu akcije te uključiti volontere u provedbu akcije i informirati ih o mogućnostima osoba s invaliditetom.

Vezano

Komentari su zatvoreni.