Tradicionalna romska glazba i egzotični ples u petak na 13. Culture Shock Festivalu

Gipsy band Juerga izvodi etno i tradicionalnu romsku glazbu na mađarskom, ruskom, romskom, jidiš, rumunjskom, francuskom, talijanskom, španjolskom i makedonskom jeziku. Naravno da ponekad zasviraju i glazbu s početka njihove suradnje – flamenco, kao i fado, bossa novu i dr.

S njima u petak, 10. ožujka 2017. u Križevce na 13. Culture Shock Festival dolaze i Walde plesačice koje će začiniti ovu nesvakidašnju egzotičnu glazbenu poslasticu scenskim elementima – raskošnim kostimima, trbušnim plesom i plesom sa sabljom. Svi su pozvani u ovu zanimljivu glazbenu kutijicu da zapjevaju i zaplešu s njima u Klubu kulture! Ulazak je slobodan, a početak zakazan za 22 sata.

Gipsy band Juerga potekao je iz sastava Duende, prve flamenco skupine u Hrvatskoj koja je u jednoj grupi obuhvaćala skupinu plesačica, dvije pjevačice i dva gitarista. Članovi sastava bili su zagrebački flamenco gitarist Tomislav Tenšek – Snoopy i basist Nenad Jalševac – Nenči. S njima je uskoro počela nastupati njihova sadašnja pjevačica, svestrana poliglotkinja Ivana Cvitanušić, koja im je prenijela svoju ljubav prema romskoj glazbi.

Uskoro im se priključila i profesorica harmonike Barica Tutek i tako je nastao Gipsy band Juerga. Na jednom od njihovih nastupa čule su ih plesačice plesne skupine Walde koje su poželjele izvoditi svoj tribal fusion/balans ples sa sabljom uz njihovu pratnju. Od tada njihov magični svijet nota prate egzotične kretnje trbušnih plesačica.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.