Legendarna ‘Crvena Jabuka’ održala trosatni koncert u Križevcima

U subotu, 25. veljače 2017. u križevačkom restoranu Vojarna, u organizaciji Soul Cafea održan je veliki koncert legendarne pop-rock grupe Crvena jabuka. Pred četiristotinjak posjetitelja svih generacija koncert je otvoren velikim hitom iz osamdesetih ‘Da znaš da me boliš’, nakon kojeg su se sljedeća puna tri sata nizali brojni hitovi iz bogate diskografije ovog uspješnog benda.

Od samog početka koncerta rasplesana i glasna križevačka publika pokazala je da jednako poznaje i uživa u starim, kao i novim hitovima grupe, predvođene legendarnim pjevačem Draženom Žerićem-Žerom. Tako su izvedeni Dirlija, Tamo gdje ljubav počinje, Tuga, ti i ja, Nekako s proljeća, Tvoga srca vrata’, Bježi kišo s prozora, Volio bih da si tu, Sviđa mi se ova stvar, Ima nešto od srca do srca, To mi radi, i još mnogi drugi hitovi.

Crvena jabuka je u 32 godine postojanja objavila 15 studijskih albuma, nekoliko kompilacija i live albuma. Ove godine obilježavaju puna tri desetljeća svog drugog albuma ‘Za sve ove godine’, posvećenog Draženu Ričlu–Ziji i Aljoši Buhi, članovima poginulim u prometnoj nesreći uoči prvog koncerta prve turneje grupe.

Žera i njegova grupa bez obzira na godine i dugotrajnost postojanja na prevrtljivoj estradnoj sceni dokazali su da još imaju žara i poleta, posebno ljubavne balade koje su obilježile njihovu karijeru, s kojima su mnogi Križevčani u publici zajedno rasli. Zadovoljna lica i osmijesi samo potvrđuju potrebu za više ovakvih događanja.(ZB/kž.info)

Crtica o počecima Crvene Jabuke

Prije puno godina, točnije 1985., pet mladića se okupilo i odlučilo svirati ljubavne pjesme. Od nekoliko predloženih imena za naziv grupe prevladalo je to što je neko na probu donio jabuke, i to crvene. 1986. godine Crvena Jabuka objavljuje svoj prvi album koji sa hitovima “Bježi kišo s prozora”, “Dirlija” i “Sa tvojih usana” koji odmah postiže velik uspjeh.

Iste godine Crvena Jabuka planira svoju prvu turneju, sa prvim koncertom u Mostaru zakazanim za 18. rujna 1986. Nažalost, taj koncert nisu održali, jer na putu ka Mostaru kod Jablanice grupa doživjela prometnu nesreću u kojoj su poginuli Dražen Ričl–Zijo, glavni vokal i gitara i basist Aljoša Buha.

U siječnju 1987. godine, snimaju svoj drugi album „Za sve ove godine“ posvećen Ziji i Aljoši. Album su snimili preostala tri člana iz originalne postave – Cunja, Zlaja i Žera kao novi glavni vokal. Do tada je Dražen Žerić – Žera svirao klavijature i pjevao prateće vokale.

Na idućem albumu “Sanjati” im se priključuje novi basist Nikša Bratoš, a Jabuka nastavlja svoju uspješnu karijeru sve do danas. Redaju se uspješni albumi “Tamo gdje ljubav počinje”, “Uzmi me kad hoćeš ti”, “Nekako s proljeća”, “U tvojim očima”, “Svijet je lopta šarena”, …

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.