Natjecanje mladih glazbenika Sonus po treći put u Križevcima

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus manifestacija je koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i, a od 2017.godine i stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkoga suda.

Za ovogodišnje izdanje Sonusa se prijavio velik broj natjecatelja, tako da je natjecanje produženo na dva dana više. Od srijede 15. 2. do nedjelje 19. 2. će se natjecati učenici u disciplinama solfeggio, tambure i klavir dok je vikend od 25.-26. veljače rezerviran za natjecanje udaraljkaša i flautista.

Organizatori su Glazbena udruga Opus i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci, koja je ujedno i uspješan domaćin natjecanja već treću godinu za redom

Ovo je natjecanje specifično po tome što svaki natjecatelj, osim brojčane, dobiva i opisnu ocjenu, koju organizator šalje nastavniku/mentoru. Opisna je ocjena konkretna pohvala ili primjedba i možda pokoji naputak objektivnog i dobronamjernog slušatelja, a sve u cilju poboljšanja i napredovanja u radu nastavnika/mentora i odgoju mladih glazbenika.

Još jedna specifičnost natjecanja je to što je ono prvo i jedino natjecanje u Republici Hrvatskoj koje u disciplini udaraljke ima kategorije koje obuhvaćaju osnovnoškolski uzrast.

Održavanje ovog natjecanja u Križevcima prilika je da učenici glazbene škole, a i njihovi roditelji, u svojoj školi poslušaju i dobiju uvid u kvalitetu i umijeće muziciranja mladih glazbenika iz cijele Hrvatske i šire. Natjecanje će biti otvoreno za sve zainteresirane slušatelje, a ulaz besplatan.

Vezano

Komentari su zatvoreni.