Do 13. veljače otvoren poziv za javna priznanja Grada

Grad Križevci je objavio poziv na podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada, koji moraju biti pismeno obrazloženi i sadržavati: a) za pojedince: životopis kandidata, tijek njegovog rada i ostvarene rezultate, b) za pravne osobe: osnovne podatke o ustroju i djelatnosti te ostvarene rezultate rada. Rok za podnošenje prijedloga je do 13. veljače 2017. godine, a dostavljaju se na adresu: Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Križevaca, Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12.

Uz proglašenje počasnog građanina Grada Križevaca, dodijelit će se jedna nagrada za životno djelo te jedno ili više plaketa i priznanja Grada Križevaca. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima s područja Grada Križevaca za najviše zasluge na području znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, športa, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života Grada Križevaca.

Počasnim građaninom Grada Križevaca može se proglasiti posebno zaslužna osoba koja je svojim radom dala doprinos gospodarskom, kulturno-povijesnom ili općenito društvenom probitku, odnosno promicanju ugleda i položaja Grada Križevaca, te za razvoj Grada Križevaca ili pojedinih njegovih djelatnosti. Počasnim građaninom može se proglasiti i osoba koja je životom i radom povezana s Gradom Križevcima te je posebno zaslužna za Grad Križevce i Republiku Hrvatsku u promicanju njenog suvereniteta i samostalnosti.

Plaketa Grada Križevaca dodjeljuje se fizičkim odnosno pravnim osobama za iznimna postignuća te promicanje znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, športa, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života Grada Križevaca te za trajnu, općepriznatu djelatnost kojom se znatno doprinosi razvoju Grada Križevaca. Priznanje Grada Križevaca dodjeljuje se za postignute višegodišnje uzorne uspjehe u radu kao i za iznimno postignuće u prethodnoj godini.

Vezano

Komentari su zatvoreni.