Rezultati akcije ‘Mir i dobro’ od 15. do 27. prosinca

Mir i Dobro“Mir i dobro” naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko-križevačka je u dosadašnjem dijelu provedbe, od 15. do 27. prosinca 2016. godine, na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju policijski službenici su oduzeli 96 komada streljiva, 200 grama eksploziva, dvije detonirajuće kapisle, 40 centimetara sporogorućeg štapina i 171 kutiju pirotehničke galanterije. Nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava.

Dobro je podsjetiti da je uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.