Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1135

Akademik Ante Stamać (prvi slijeva) na otvorenju Zavoda HAZU u Križevcima 1. ožujka 2013. (foto R.Matić)
Akademik Ante Stamać (prvi slijeva) na otvorenju Zavoda HAZU u Križevcima 1. ožujka 2013. (foto R.Matić)
Akademik Ante Stamać (prvi slijeva) na otvorenju Zavoda HAZU u Križevcima 1. ožujka 2013. (foto R.Matić)

Slušamo treći, posljednji dio predavanja o Antunu Nemčiću i njegovoj komediji Kvas bez kruha ili tko će biti veliki sudac koje je održao danas pokojni akademik Ante Stamać u Gradskoj vijećnici u Križevcima 1. ožujka 2013. godine neposredno nakon otvaranja Zavoda HAZU a prigodom 200. obljetnice rođenja Antuna Nemčića.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su knjiga motivirajućih priča Pazi kojeg vuka hraniš Kenana Crnkića, te romani Genijalna prijateljica Elene Ferrante i Sunčeva oluja Ase Larsson.

Vijesti Krugova upoznaju nas s najnovijom sudbinom Antimuzeja Vladimira Dodiga Trokuta, s izložbom grafita u Branimirovoj ulici u Zagrebu, a saznajemo i kako je slikao Pablo Picasso. Čut ćemo kako i u kom obliku dovesti u funkciju bivše omladinske i društvene domove.

Na današnji datum rođeni su Louis Pasteur i Marlene Dietrich, Nikola Zrinski postavljen je za hrvatskog bana, osnovane su dvije svjetske financijske institucije, Charles Darwin isplovio je na putovanje koje će donijeti teoriju evolucije, eter prvi put upotrijebljen kao anestetik. Umrli su Alexandre Gustav Eiffel i Sergej Jesenjin.

U Svemirskom kutku obilježavamo godišnjice Johannesa Keplera, Big Banga i Apolla 8, govorimo o položajima i mogućnostima promatranja prirodnih i umjetnih objekata na našem nebu, te o usporavanju Zemljine rotacije i produljenju trajanja dana.

Zanimljivosti govore o “nezanimljivosti” 1. siječnja kao dana odabranog za početak godine i završavamo mislima o željama za novu godinu.

Glazbeni su prilozi uglavnom vezani uz događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji pa tako slušamo Georga Michaela i grupu Wham!, grupu Foreigner, Davida Knopflera, Boba Lumana i Hanka Garlanda.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1135 emitira se 27. prosinca od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Iznimno neće biti reprize u subotu, 31. prosinca od 21 sat, jer nekoliko sati uoči Nove godine program Radija Križevci bit će drugačije uređen, u skladu s novom godinom, koju ćemo čestitati slušateljima na kraju emisije. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.