Vrijednim donacijama P.O.I.N.T.-ovci opremili sve osnovne škole Križevaca

img_6669__udruga_point_zimska_akcija_donacija_oprema_2016_osnovne_skole_alberta_strige_mario_rajnPosljednjih je tjedana križevačka udruga P.O.I.N.T. realizirala zimsku akciju darivanja osnovnih škola Križevaca. Na inicijativu predsjednika udruge Marija Rajna, P.O.I.N.T.-ovci su ove godine odlučili poduprijeti sve križevačke osnovnoškolske odgojno-obrazovne ustanove u nastojanjima da osiguraju što kvalitetnije okruženje za obrazovanje djece i mladih. Tako su u kratkom vremenu pronašli donatore i nabavili vrijednu tehničku i drugu opremu školama kojima je osnivač Grad Križevci.

img_6678_udruga_point_zimska_akcija_donacija_oprema_2016_osnovne_skole_alberta_strige_mario_rajn– Konkretne potrebe za opremom smo ispitali i iskomunicirali izravno s ravnateljicama i ravnateljima škola, tako da ciljano pripomognemo i konkretnim donacijama uskočimo tamo gdje je sustav zakazao, istaknuo je predsjednik P.O.I.N.T.-a Rajn, posebno zahvalivši na vrijednoj donaciji pristigloj iz Njemačke na inicijativu P.O.I.N.T.-ove počasne članice Brigite Alilović, koja je svojedobno bila i inicijatorica akcije “Petaka za đaka / FIVE4KIDS”.

img_6688_udruga_point_zimska_akcija_donacija_oprema_2016_osnovne_skole_ljudevita_modeca_mario_rajnZahvaljujući nekolicini križevačkih poduzeća i liječniku Marcu Ewigu iz Hannovera, P.O.I.N.T.-ovci su nabavili i donirali sljedeću vrijednu opremu: Osnovna škola Ljudevita Modeca i Glazbena škola Alberta Štrige dobili su projektore i prateću opremu, Osnovna škola Vladimir Nazor profesionalnu salamoreznicu, a Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju akumulator za kombi vozilo te pet tableta za potpomognutu komunikaciju djece s poteškoćama u razvoju.

img_6696_udruga_point_zimska_akcija_donacija_oprema_2016_osnovne_skole_ljudevita_modeca_mario_rajnP.O.I.N.T. je udruga s desetogodišnjom tradicijom organiziranog dobrotvornog rada u lokalnoj zajednici, ali i udruga koja sustavno radi na promociji svih oblika obrazovanja. Naime, od osnutka udruge 2004. pa sve do 2013. godine, P.O.I.N.T. je provodio dobrotvornu akciju “Petaka za đaka / FIVE4KIDS” s ciljem prikupljanja donacija za predbožićno darivanje učenika križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i članova Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak”, odnosno tadašnje Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci.

img_6561_udruga_point_zimska_akcija_donacija_oprema_2016_osnovne_skole_coor_mario_rajn– U ova izazovna vremena uvijek je nekome neophodna pomoć, ali srećom u našoj lokalnoj zajednici postoji nemali broj dobrotvornih inicijativa koje djeluju ili kroz razne organizacije ili uz veliki trud i zalaganje pojedinih entuzijasta. Želja nam je dodatno osnažiti takve inicijative pa ćemo nastaviti aktivno raditi na tom polju, zaključio je Rajn.

img_6577_udruga_point_zimska_akcija_donacija_oprema_2016_osnovne_skole_coor_mario_rajn img_6718_udruga_point_zimska_akcija_donacija_oprema_2016_osnovne_skole_vladimir_nazor_mario_rajn

Vezano

Komentari su zatvoreni.