U subotu Božićni planinarski pohod po Kalničkoj gredi

Pinklecfest_2012_Kalnik_3Planinarsko društvo “Kalnik” u subotu, 17. prosinca 2016. godine organizira tradicionalni Božićni planinarski pohod po Kalničkoj gredi u Vratnu na Kalniku. Na pohodu više godina sudjeluju planinari, mještani kalničkih sela i ostali ljubitelji kalničke prirode. Okupljanje zainteresiranih planinara i izletnika je do 8:30 sati u šumskom području Vratno kod Lovačke kuće Vratno.

Zainteresirani dolaze u selo Kalnik kod bifea „Kalnička klet“ u središtu mjesta do 8 sati kada se automobilima polazi u Vratno. Križevčani se okupljaju u bifeu “Gornji grad” u Markovićevoj ulici u Križevcima do 7:30 sati, gdje se nakon jutarnje kave raspoređuju u automobile i polaze u Vratno. Na pohod se ide bez obzira na vremenske uvjete, a obilazak traje prosječno 4-5 sati.

Dvadesetak minuta vožnje trebalo nam je da se ponovno okupimo ispred Lovačke kuće Vratno na prozivci i obveznom fotografiranju.Po dolasku u Planinarski dom je objed i druženje po dogovoru. Na polovini Kalničke Grede je organizirano loženje vatre na kojoj se sudionici mogu ugrijati te ispeći kobasice i špek. Prijave se zaprimaju kod Stjepana Jembreka na stjepanjembrek@gmail.com ili pozivom na 095 845 8509. Koordinate parkirališta su N46 08.388 E16 30.618.

Napomenimo još da iza Božića križevački planinari organiziraju Štefansko planinarenje kalničkim stazama, a za subotu, 31. prosinca najavljuju tradicionalni doček Nove godine na najvišem vrhu Kalnika – vrhu Vranilac.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.