Dr.sc. Zvonimir Petranović obranio doktorski rad na strojarstvu

15284180_10211111635523879_6810014182435831406_n_zvonimir_petranovic_obrana_doktorat_strojarstvoZnanstveni novak na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB) Sveučilišta u Zagrebu, Zvonimir Petranović obranio je 5. prosinca 2016. godine doktorski rad pod naslovom “Numeričko modeliranje procesa spreja i izgaranja korištenjem Euler Eulerovog višefaznog pristupa” kod mentora doc.dr.sc. Milana Vujanovića. Time je postao doktor znanosti iz područja tehničkih znanosti, polje strojarstvo, grana procesno energetsko strojarstvo.

Tridesetogodišnji Križevčanin diplomu magistra inženjera strojarstva stekao je 2012. na temi “Računalna simulacija stvaranja spreja prilikom visokotlačnog ubrizgavanja goriva u dizel motor”, a surađivao je na međunarodnom projektu financiranom od strane poduzeća AVL-AST, koje je dio najveće privatne tvrtke za razvoj pogonskih sustava motora s unutarnjim izgaranjem te mjerne i istraživačke opreme za motore na svijetu.

2-zvonimir-petranovic-doktorski-rad-obrana-strojarstvoKoautor je čak pet izvornih znanstvenih radova objavljenih ili prihvaćenih za objavu u CC/SCI časopisima smještenih u Q1 razred te desetak znanstvenih radova u zbornicima skupova s međunarodnom recenzijom. Djeluje kao recenzent za međunarodno priznate časopise kao što su: Energy Conversion and Management, Applied Thermal Engineering, International Communications in Heat and Mass Transfer, International Journal of Heat and Fluid Flow, International Journal of Spray and Combustion Dynamics, te SAE World Congress 2017.

Prilikom svoga znanstvenog istraživanja uključen je u međunarodni razvojni projekt financiran od tvrtke AVL AST pod nazivom „Numeričko modeliranje procesa izgaranja i stvaranja štetnih emisija“. Od 2013. godine sudjeluje u organizaciji konferencija iz serije SDEWES, od 2013. godine član je Fakultetskog vijeća kao član studentskog zbora. Od 2014. godine član je Jadranske sekcije instituta za izgaranje. Od 2015. potpredsjednik je studentskog zbora, član odbora za e-učenje i član stegovnog suda Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Zvonimir_Petranovic_doktorski_student_mladi_istrazivacOvo je ljeto dobio nagradu za mlade istraživače “Paul Eisenklam Travel Award” za 2016. godinu, koju dodjeljuje ILASS-Europe – International Conference on Liquid Atomization and Spray Systems u znak priznanja za ostvareni istraživački doprinos u području atomizacije goriva. Dobitnik je nagrade Magna Cum Laude za diplomski studij. Dobitnik je studentske stipendije od Hrvatske Zaklade za znanost za potporu studentskom standardu 2011. godine. Ima dobro znanje engleskog jezika te osnovno znanje njemačkog jezika.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.