Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

stop_policija_kontrola_prometaTijekom vikenda, 30. listopada do 1. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, gdje je jedna osoba lakše ozlijeđena. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su nepropisno skretanje, nepropisna vožnja unazad, nepropisno uključivanje u prometu, nedovoljna udaljenost od desnog ruba kolnika, nepoštivanje svjetlosnog znaka i neprilagođena brzina kretanja vozila. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Sankcionirano je 120 prometnih prekršaja, od čega 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača. Uhićena su tri vozača, a proveden je jedan žurni prekršajni postupak, gdje je vozaču izrečena mjera zadržavanja, te je predan u bjelovarski zatvor.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 31. listopada, u 19.20 sati u Donjim Zdjelicama, kada je 52 godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,00 promila. Vozač je bio uhićen.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja vozila zabilježeno je u nedjelju, 1. studenoga, u 10.35 sati u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 148 kilometara na sat, iako je ograničena na 80 kilometara na sat.

Ivan Bermanec

Kontrola mora biti svakodnevna!!! Bez iznimke prema svima jednako!!!

Ana Fures

Tocno, pa i prema policajcima, a ne samo kad skrive prometnu! ☺

wpDiscuz