Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

stop_policija_kontrola_prometaTijekom vikenda, 30. listopada do 1. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, gdje je jedna osoba lakše ozlijeđena. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su nepropisno skretanje, nepropisna vožnja unazad, nepropisno uključivanje u prometu, nedovoljna udaljenost od desnog ruba kolnika, nepoštivanje svjetlosnog znaka i neprilagođena brzina kretanja vozila. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Sankcionirano je 120 prometnih prekršaja, od čega 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača. Uhićena su tri vozača, a proveden je jedan žurni prekršajni postupak, gdje je vozaču izrečena mjera zadržavanja, te je predan u bjelovarski zatvor.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 31. listopada, u 19.20 sati u Donjim Zdjelicama, kada je 52 godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,00 promila. Vozač je bio uhićen.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja vozila zabilježeno je u nedjelju, 1. studenoga, u 10.35 sati u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 148 kilometara na sat, iako je ograničena na 80 kilometara na sat.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Ivan Bermanec piše:

    Kontrola mora biti svakodnevna!!! Bez iznimke prema svima jednako!!!

    1. Ana Fures piše:

      Tocno, pa i prema policajcima, a ne samo kad skrive prometnu! ☺

Komentari su zatvoreni.