Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1132

Robert Ravlić na Pinklecfestu 22. listopada 2016. (iz arhive Pinklecfesta)
Robert Ravlić na Pinklecfestu 22. listopada 2016. (iz arhive Pinklecfesta)
Robert Ravlić na Pinklecfestu 22. listopada 2016. (iz arhive Pinklecfesta)

Na početku emisije slušamo posljednjih petnaestak minuta predavanja Roberta Ravlića o iskustvima s putovanja jugoistočnom Azijom, Kambodžom i Vijetnamom koje je održao u sklopu ovogodišnjeg Pinklecfesta 22. listopada.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su knjiga o tome kako računala mijenjaju nas, te romani Djevojka iz Brooklyna Guillaumea Mussoa i Na obali Rafaela Chirbesa.

U Vijestima Krugova donosimo potvrdu da Bob Dylan ne dolazi na dodjelu Nobelove nagrade, saznajemo da Muzej iluzija postaje muzej realnosti, mogu li stručnjaci dobro procjenjivati vrijednost umjetničkih djela, koliko vrijedi umjetnički rad, a saznajemo i koje dokumentarce još možemo pogledati u Klubu kulture u Križevcima ovoga petka.

Na današnji datum rođeni su Johann Palisa i Joseph Louis Gay-Lussac, objavljeno je prvo izdanje Encyclopaedie Britannice, po prvi put proizveden je plutonij, osnovan je Nacionalni park Everglades, u Pragu je otkriven spomenik Vladimiru Prelogu, uspostavljena je direktna telegrafska linija između New Yorka i San Francisca, a Charles Louis Alphonse Laveran otkrio je uzročnika malarije. Umrli su Sveti Nikola, Matija Mesić i Werner von Siemens…

U Svemirskom kutku donosimo novosti iz astronautike i obavljamo redovitu “inventuru” objekata vidljivih na večernjem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima saznajemo podrijetlo naziva Balkan i završavamo emisiju stihovima Halila Džubrana, rođenog na datum emisije.

Poneki je glazbeni prilog vezan uz događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji pa tako slušamo Candy Dulfer i Davea Stewarta, grupe The Eagles i Ekatarina Velika, Anu Štefok, Roya Orbisona te glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1132 emitira se 6. prosinca od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije objavljuje se u subotu, 10. prosinca od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.