Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1131

Prizor s ovogodišnjeg Pinklecfesta (iz arhive portala)
Prizor s ovogodišnjeg Pinklecfesta (iz arhive portala)
Prizor s ovogodišnjeg Pinklecfesta (iz arhive portala)

Na početku emisije slušamo prvih dvadesetak minuta predavanja Roberta Ravlića o iskustvima s putovanja jugoistočnom Azijom, Tajlandom i Kambodžom koje je održao u sklopu ovogodišnjeg Pinklecfesta 22. listopada.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su Mozak: čudesna priča o tebi Davida Eaglemana, Nešto napisano Emanuelea Trevija, i roman Rat i sjećanje Željka Ivankovića.

Vijesti Krugova govore o peticiji potpore Filozofskom fakultetu u obrani sekularnosti sveučilišta, o 25. obljetnici hrvatskog Potprograma MEDIA, o pouzdanosti vijesti na društvenim mrežama i na internetu općenito te kakvo je naše povjerenje u njih, o projektu Kinedok u Klubu kulture u Križevcima, o predstavi teatra EXIT u Klubu kulture nakon ove naše emisije, o novoj izložbi u Likovnoj galeriji u Križevcima.

Na današnji datum rođen je Christian Doppler, Matica ilirska mijenja naziv u Matica hrvatska, Thomas Alva Edison predstavio je svijetu svoj fonograf, Richard Byrd postao je prvi čovjek koji je preletio Južni pol, Bill Gates prvi put koristi ime “Micro-soft” (za mikroračunarski softver) u pismu Paulu Allenu, održano je Drugo zasjedanje AVNOJ-a, umrli su Giovanni Bellini, Nicolaus I Bernoulli, Marija Terezija, Ada King Lovelace, Cary Grant i Zuko Džumhur.

U Svemirskom kutku obavljamo “inventuru” objekata vidljivih na večernjem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima saznajemo kako su Japanci prihvatili jedinog “svog” preživjelog na Titanicu, a završavamo nekim rečenicama iz djela Marije Jurić Zagorke, umrle na datum emisije.

Godišnji koncert HPD Kalnik 25. studenoga 2016. (foto: R.Matić)
Godišnji koncert HPD Kalnik 25. studenoga 2016. (foto: R.Matić)

Poneki je glazbeni prilog vezan uz događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji pa tako slušamo Nicka Masona, Johna Mayalla, HPD Kalnik Križevci, Georga Harrisona, Leonarda Cohena, te glazbu Gaetana Donizettija, Claudija Monteverdija i Giacoma Puccinija.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1131 emitira se 29. studenoga od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije objavljuje se u subotu, 3. prosinca od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.