Na Zagrebačkom velesajmu održan 5. sajam Reboot InfoGamer

reboot_2Od 8. do 13. studenog, u 6 paviljona Zagrebačkog velesajma, održao se 5. Reboot InfoGamer, jedan od najvećih europskih gaming sajmova.

Na prostoru većem od 15 000 kvadratnih metara, posjetitelji su imali prilike posjetit više od 200 izlagača sa 600 igraćih jedinica i 100 VR (virtual reality/virtualna stvarnost) uređaja. Sajam je, kroz 6 dana, posjetilo preko 70 000 posjetitelja koji su došli isprobati najnovije igre i računalnu opremu za igrače.

reboot_3
Uz mnoge nagradne igre, mnogi su se posjetitelji vratili kući s novom opremom za njihova računala

U sklopu festivala održano je nekoliko turnira u najpopularnim video igrama, kao što su League of Legends i Counter- Strike:GO, a obožavatelji nezavisnih indie igara su u sklopu sajma mogli posjetiti i Reboot InfoGamer Indie Games Festival.

Križevčanin Tomislav Orešković (čiju ste radionicu o izradi video igara imali prilike posjetiti na proteklom Culture Shock Festivalu), zajedno je sa svojim studijem Gamepires na Indie Games Festivalu  predstavio njihovu hvaljenu igru Gas Guzzlers Extreme i najavio novi naslov SCUM.

gamepires_2
Tomislav Orešković (gornji red, sredina) s ostatkom SCUM tima

Za InfoGamer kaže da je prošao vrlo dobro: „Bila je velika navala na Gas Guzzlerse i ljudi su se doimali zadovoljni s igrom. Usput su se prikazivale promo slike i kratki video isječci iz našeg novog projekta SCUM. SCUM je  moderni open-world survival s detaljnijim i kompleksnijim mehanikama nego što je inače slučaj u survival žanru. Što se tiče planova, trenutno su prioriteti SCUM i PS4 verzija Gas Guzzlers Extremea, a dalje ćemo vidjeti.“

gamepires
Izložbeni prostor Gamepiresa

Reboot InfoGamer i ove godine je organizirao tim veterana industrije videoigara koji stoje iza Reboot branda, izdavači najvećeg regionalnog tiskanog časopisa za videoigre Reboot, te organizatori jedne od najuspješnijih i najznačajnijih svjetskih games industry i game developer konferencija – Reboot Developa. Partner i suorganizator sajma Reboot InfoGamer je Zagrebački velesajam.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.