Kreću ‘Kinedok’ dokumentarci petkom u Klubu kulture

kinedok_dokumentarci_projekcije_klub_kulture_1Udruga K.V.A.R.K. i Klub kulture predstavljaju selekciju iznimnih europskih dokumentaraca u sklopu projekta Kinedok. Zanimljive životne situacije, ljudske priče, crna komedija, sport, istraživačko novinarstvo – pronađite nešto za sebe u selekciji osam kreativnih uradaka autora s područja centralne i istočne Europe. Besplatne projekcije se održavaju petkom od 20 sati, dva filma po večeri uz mini predah od 15 minuta.

Petak, 11.11.2016. od 20:00h

LIJEPO MI JE S TOBOM, ZNAŠ
Vrijeme: 43
Redatelj: Eva Kraljević
Jezik: hrvatski
Godina: 2015
Zemlja: Hrvatska
Producent: Dana Budisavljević, Miljenka Čogelja
Eva i Mia su sestre. Mia je vesela, otvorena, ima Downov sindrom, ne mari previše za modu i voli ljude. Eva deset godina kamerom bilježi svoja druženja sa sestrom kako bi pokušala razumjeti njihov odnos. U tom pokušaju nastaje prekrasan portret dviju sestara, ispunjen radošću, strahom i željom da se nadiđe malograđanski ukus koji postavlja granice sestrinske ljubavi.

MOJ OTAC BANKAR
Naslov (originalni): Mans tēvs baņķieris
Vrijeme: 68
Redatelj: Ieva Ozolina
Jezik: latvijski
Godina: 2015
Zemlja: Latvija
Nakon raspada Sovjetskog Saveza, u Latviji je nastao potpuni kaos, a Latvijci su pomislili da mogu sve. Jedan od njih je i nekad skromni profesor Boriss Osipvs, koji je preko noći postao oholi bankar, tipičan za sve istočnoeuropske novopečene bogataše početkom 90-ih godina. No, ubrzo je zbog prevare štediša napustio zemlju i – potpuno nestao iz života svoje obitelji. Petnaest godina kasnije, njegova kćer, oboružana samo fotografijom s Interpolove tjeralice, putuje u azil za mentalne bolesnike u Maleziji kako bi saznala je li čovjek na fotografiji njezin rođeni otac. Uzbudljiva emotivna priča o čovjeku koji se izgubio u prekretničkom vremenu… i kćeri koja se nada pronaći ga.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.