Marko Tomas potpisao za KK Cedevitu, u povratničkoj utakmici utrpao četiri trice

marko-tomas_kk_cedevitaPOVRATAK U ZAGREB Križevčanin Marko Tomas vraća se u KK Cedevitu nakon što je prošlu sezonu proveo u turskom prvoligašu TED Kolejlileru iz Ankare.

Tomas je s Cedevitom potpisao ugovor do kraja sezone, a iznosi i financijski detalji ugovora nisu poznati. Marko je u nedjelju odigrao i svoju prvu utakmicu u ABA ligi protiv Igokee u kojoj je pokazao kako će biti pravo pojačanje za zagrebačku momčad. Zabio je 14 poena (šut za tricu 4/5) i dodao pet skokova i dvije asistencije za 19 minuta na parketu za gostujuću pobjedu Cedevita nad Igokeom 84:69.

Prošlu je sezonu križevački košarkaš odradio u turskom prvoligašu TED Kolejlileru iz Ankare za koji je odigrao 29 od mogućih 30 utakmica što znači da je sezonu proveo zdrav, a poznavajući njegove česte problema s ozljedama, to je velika vijest za Cedevitu. Prosječno je na parketu u Turskoj boravio 28 minuta i za to vrijeme ubacivao 12 koševa (53% za 2, 33% za 3) uz 3 skoka i 1.6 asista.

– Stvarno sam sretan zbog povratka u klub koji smatram svojim. Uostalom dokaz je i da sam čekajući strani angažman, od ljeta trenirao sa momcima koji za Cedevitu igraju A-1 ligu. Imao sam ponuda ali sve sam odbio čekajući onu pravu a ova da ponovno zaigram u Cedeviti je svakako ona prava, iako ne toliko financijski jer imao sam kudikamo novčano bolje ponude, koliko iz sportskog i onog osobnog razloga – izjavio je Tomas za službenu stranicu KK Cedevite. Osobni razlog zasigurno je činjenica kako će biti bliže obitelji, tj. ženi Ruži s kojom ima uskoro dvogodišnju kćer Anteu, a Križevci će mu biti nadohvat ruke.

Luka Tomas, inače najmlađi član poznate košarkaške obitelji Tomas od ove sezone igra za KK Zadar nakon što je kratko vrijeme također boravio u mlađim uzrastima Cedevite. Otac Ante Tomas trenira KK Radnik koji nastupa u A-2 ligi Sjever, a za radnikovce igra i najstariji sin Ivan Tomas, također bivši hrvatski košarkaški reprezentativac.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.