U selu Vojnovcu Kalničkom drsko opljačkano dvoje staraca

VOJNOVEC KALNIČKI – Drski kradljivci opljačkali su u ponedjeljak u pola bijela dana, oko 11.30 sati 78-godišnju Janicu i njezinog 83-godišnjeg gluhonijemog supruga Stjepana Mrvčića u njihovoj skromnoj kući usred Vojnovca Kalničkog.

Kaput
Iz djedova kaputa s vješalice u spavaćoj sobi nestao je novčanik s 3700 kuna, sva ušteđevina za koju nije znala ni njegova supruga, a ni kći Danica Sokač, koja živi u drugoj kući u selu.
Sumnjaju da je novac nestao nakon posjeta dvojice Roma koji su u selu skupljali staro željezo vozeći svijetozeleni kamiončić virovitičke registracije.

– Zatekla sam se kod roditelja s našim pismonošom kad  su u dvorište došla dvojica Roma. Pitali su  imamo li staroga željeza, na što sam im rekla da nemamo – pripovijeda  Danica.
Vidjela je da su uzeli željezo iz susjedina dvorišta, a nakon toga se vratila kući. Nešto kasnije došla joj je u kuću majka kazavši da su opljačkani.

Prepoznala
Baka Janica ispričala nam je jučer da su joj nakon odlaska njezine kćerke došla  u kuću dvojica muškarca nudeći na prodaju čarape, cipele i pokrivače.

– Rekla sam im da ne mogu ništa kupiti, no to nije smetalo jednoga od njih da bez pitanja  uđe u spavaću sobu.  Pokril je dekom krevet govoreći kak je moram kupiti. Najemput je stal pred vješalicu gde je bil dedov kaput i jednom rukom prčkal iza leđa, a  drugom je držal pred sobom deku da to ne vidim.

To mi je poslije postalo jasno kad je deda pogledal u unutrašnji džep kaputa i objasnil mi da mu nema novčanika – ispričala nam je baka Janica kroz suze. Kad su iste večeri policajci donijeli Danici fotografije osumnjičenika, ona je, tvrdi, prepoznala jednog od Roma iz dvorišta njezinih roditelja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.