Večeri udaraljkaša u Križevcima – 2. dan

6_veceri_udaraljkasa_u_krizevcima_2016_stanislav_muskinja_masterclass_koncertŠeste Večeri udaraljkaša u Križevcima u organizaciji Glazbene škole Alberta Štrige i križevačke udruge P.O.I.N.T., a pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije, održavaju se od četvrtka 27. do nedjelje 30. listopada 2016. u Koncertnoj dvorani Glazbene škole i nude najbogatiji program do sada uz klasičnu, popularnu i jazz udaraljkašku literaturu u izvedbi poznatih hrvatskih i stranih udaraljkaša solista te učenika udaraljki.

Druga u nizu svakodnevnih besplatnih radionica i predavanja u Koncertnoj dvorani za sve zainteresirane održava se danas u 15:30 sati pod nazivom “Od baroka do rocka”, a ovaj masterclass će voditi Stanislav Muškinja, koji će u 19 sati održati i koncert. Na programu će biti autorska djela, djela J. S. Bacha, Igora Lešnika i dr.

Stanislav Muškinja – 1995. godine počeo s glazbenom naobrazbom na privatnim satovima i u isto vrijeme svirao u bjelovarskom Gradskom puhačkom orkestru. Od 2000.-2007. godine svirao u ansamblu BiNg Bang na međunarodnim udaraljkaškim seminarima u Grožnjanu i sa svjetski renomiranim profesorima kao što su John Beck, Gunther Grasmuck, Gunther Meinhart, Michael Skinner i drugi.

2003. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Igora Lešnika i godinu poslije osvoja prvu svjetsku nagradu u klasi studentskog udaraljkaškog ansambla u organizaciji Percussive Arts Society  kao i nagradu Ivo Vuljević i Rektorovu nagradu. S BiNg Bangom gostovao je na udaraljkaškim festivalima u Valencii (Španjolska), te u Taipeiu (Taiwan) koji je najveći azijski festival udaraljkaša.

Za vrijeme studija često svira u Simfonijskom orkestru HRT-a, s Varaždinskim komornim orkestrom, Riječkim komornim orkestrom i Hrvatskim komornim orkestrom, kao i s big bandom HGMa u programu Frank Zappa te programima s Johnom Hollenbeckom i Markom Feldmanom. Član je Akademskog Harmonikaškog Orkestra „Ivan Goran Kovačić“ s kojim je svirao u Portugalu, Belgiji i Švicarskoj i na raznim drugim natjecanjima i susretima u Hrvatskoj i u inozemstvu. 28. travnja 2007. godine svirao je na završnom koncertu muzičkog biennala u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i to kao solist na timpanima sa Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije skladbu Phillipa Glassa „Concerto Fantasy for Two Timpanists and Orchestra“.

Diplomirao je 3. lipnja 2007. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Igora Lešnika. Od zimskog semestra akademske godine 2009./2010. vanjski je suradnik Umjetničke akademije u Osijeku, Glazbeni odjel, gdje predaje predmet udaraljke obligatno studentima Glazbene kulture. U Osijeku je surađivao kao svirač udaraljki sa svjetski renomiranim zborom „Brevis“.

Od 2009. do 2011. radio kao korepetitor udaraljkaš u Školi za suvremeni ples Ane Maletić, a od lipnja 2009. svira s filharmonijskim sastavom Acoustic Project pod vodstvom skladatelja i kontrabasista Dubravka Palanovića. Od 2011. sudjeluje na IBMW festivalu (Ivana Bilić Marimba Week) gdje radi s poznatim udaraljkaškim imenima kao Ney Rosauro i Svet Stojanov. Od 2012. radi u GŠ Varaždin kao profesor udaraljki na neodređeno i usavršava se na Hochschule fuer Musik Wuerzburg ( Njemačka), udaraljke, smjer Master of Performance.

Svira s varaždinskim jazz bendom Kajtebriga koji promovira hrvatske jazz skladatelje i obrade hrvatskih napjeva na jazz način.  Uspješno surađuje s nekim medjunarodno poznatim alternativnim sastavima, i domaćim cover bendovima. Uspješno suradjuje kao honorarni udaraljkaš Zagrebačke filharmonije, sudjelovao na 3 medjunarodna natjecanja s učenicima Glazbene škole u Varaždinu i mnogim domaćim koncertnim gostovanjima te redovno surađuje s Varaždinskim Komornim Orkestrom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.