Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici u Križevcima

Nova_knjiznica_Franjo_Markovic_Trg_Svetog_Florijana_1PROGRAM PREPUN DOGAĐANJA Gradska knjižnica Franjo Marković pripremila je mjesec dana različitih programskih događanja u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenoga.

Središnja tema i moto Mjeseca hrvatske knjige je Čitam 100 na sat. Svečano otvorenje kulturne manifestacije na nivou cijele države Mjesec hrvatske knjige bit će u Šibeniku s obzirom da se ujedno obilježava 950 godina od prvog pisanog spomena grada u ispravi vladara hrvatske države – kralja Petra Krešimira IV.. Šibenik ujedno ima 150. obljetnicu Narodne slavjanske čitaonice što ga čini idealnim gradom za otvaranje manifestacije.

Iz programa križevačke knjižnice izdvajamo tradicionalni Nacionalni kviz za poticanje čitanja, cjelodnevne programe za poticanje čitanja, predavanje Davora Rostuhara na temu Što sam naučio o Hrvatskoj putujući po svijetu, a vrijedi istaknuti kako je tijekom mjeseca knjige omogućeno besplatno učlanjenje prvašića u knjižnicu i bibliobus, četvrtkom se knjige mogu vratiti bez zakasnine, a bit će organizirana i akcija prodaje otpisnih knjiga.

Kompletan program možete provjeriti na stranicama gradske knjižnice Franjo Marković.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.