Dobre vijesti za stanovnike Bjelovarske ulice, očekuje se gradnja nogostupa

img_3104_gradsko_vijece_uprava_krizevci_sjednica_2016-10U HITNOJ PROCEDURI Nakon otvaranja brze ceste Križevci-Gradec pisali smo o problemu nepostojanja nogostupa i povećanom prometu kroz Bjelovarsku ulicu koja spaja Križevce na novoizgrađenu prometnicu.

Na 23. sjednici križevačkog Gradskog vijeća ove srijede vijećnik Marijan Vuković (A-HSS) pod aktualnim je satom imao upit vezan upravo za prometne probleme u Bjelovarskoj ulici na koje upozoravaju mnogi građani.

– Gradonačelnik se bavi sobom ili suspendiranim članovima HSS-a, a ne suštinskim problemima lokalne samouprave. Brza cesta rađena je 10 godina, gradonačelnik se slikal na toj cesti, on je kao zaslužan, to nema veze s tim. Ono kaj je on trebal delati, trebal je vodit računa da se napravi pločnik za pješake, ne može se dogoditi da se brza cesta pusti u promet, a da po kolniku hodaju pješaci, biciklisti, žena s djecom. Pitanje je kad će se to riješiti ili ću ja kao vijećnik tražiti da se zatvori promet tom cestom zbog sigurnosti – osebujno je izložio svoje pitanje Vuković.

img_3099_gradsko_vijece_uprava_krizevci_sjednica_2016-10Nakon njegovog izlaganja za govornicu je stao gradonačelnik Branko Hrg koji mu je odgovorio kako je svjestan problema i da ima otvorenu komunikaciju s Hrvatskim cestama u čijoj je cesta nadležnosti.

– Znamo da postoji problem i taj problem je značajan. Mi smo s Hrvatskim cestama obavili razgovore, obavljen je razgovor i s direktorom Hrvatskih cesta te s ministrom prometa izravno na puštanju u promet brze ceste, ukazali smo na problem pješačke staze u Cubincu od ulaska u kružni tok do pruge. Prema našim informacijama, pred deset dana je na kolegiju u Hrvatskim cestama dat nalog voditelju ispostave Varažin da se hitno stavi u plan izgradnja tog dijela nogostupa kako bi se osiguralo kretanje pješaka – odgovorio je križevački gradonačelnik vijećniku Vukoviću.

Dodao je Hrg kako građane Križevaca čeka izgradnja nadvožnjaka i kako je to siguran projekt s obzirom da se projektira drugi pružni kolosijek prema Koprivnici, a vjeruje kako će se uspjeti izboriti da naredne godine krene i natječaj. Spomenuo je i sastanke s policijom od koje je zahtijevao povećanu prisutnost i kontrolu prometa kako bi se smanjile potencijalne rizične situacije.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.