Otvorena brza cesta do Križevaca

IMG_5944Danas je otvorena brza cesta Gradec – Križevci duljine 12,5 kilometara i ukupne investicijske vrijednosti 595 milijuna kuna.

Cesta je poddionica brze ceste DC 10 koja će, kada bude gotova, uključivati čvor Sveta Helena – Vrbovec – Križevci – Koprivnica – granica Republike Mađarske. Na toj je poddionici izgrađeno 15 objekata, od čega 6 mostova, 3 vijadukta, 4 nadvožnjaka, 1 podvožnjak i 1 prolaz za životinje, , od čega je najznačajniji objekt na predmetnoj poddionici objekt preko željezničke pruge, dakle nadvožnjak dužine 314 m.

IMG_5941Otvarajući cestu, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković je naglasio da je prioritet nastavak daljnje izgradnje prema Koprivnici i Bjelovaru.
“Radimo na ovom području još jedan veliki infrastrukturni projekt. To je modernizacija željezničke pruge Dugo Selo-Križevci. Ovdje se događaju veliki infrastrukturni projekti, a to znači da će biti posla, radosti i veselja za sve ljude, jer jedino tako možemo stvoriti pozitivnu klimu i osigurati gospodarski rast”, rekao je Butković.

IMG_5940

 

 

Prve dvije dionice brze ceste DC 10, a koje su prethodno puštene u promet su dionica Sv. Helena-Vrbovec, 2002. godine, te dionica Vrbovec-Gradec, 2007. godine. Za daljnju izgradnju brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog u tijeku je priprema projektne dokumentacije, dok je nastavak od Kloštra Vojakovačkog do čvora Koprivnica sjever i dalje prema granici sa R. Mađarskom u fazi projektnog istraživanja.

IMG_5938“Trebamo poslati pravu poruku sutra u Hrvatskom saboru i Vladi i podignuti ruke kada dođe trenutak da se glasuje o nastavku gradnje prema Koprivnici i Bjelovaru, bez obzira koja smo politička opcija”, rekao je gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.

Vezano

Komentari su zatvoreni.