Stižu li bolji dani za turizam prigorskog kraja?

DSC05327_ePodravina_by_Admir_Sinani_Spravisce_2016(NE)OSTVARENI POTENCIJALI Prilično žestoka polemika razvila se između oporbenog vijećnika Željka Berenda (HNS) i direktorice Turističke zajednice grada Križevaca Olinke Gjigaš na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj prije desetak dana.

Hrvatska turistička zajednica objavila je prije nekoliko dana rezultate Javnog poziva za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2016. godini, a Turističkoj zajednici Križevaca odobrena su sredstva za dva projekta: Okusi Prigorja – eno i kulinarske radionice u iznosu od 10.000 kuna te Pješačka poučna tematska staza – U potrazi za križevačkim zdencima u iznosu od 15.000 kuna.

Odlične su to vijesti za prigorske turističke potencijale i njihov razvoj jer je i TZ Općine Kalnik za projekt Brendiranje destinacije Stari grad Veliki Kalnik dobila 10.000 kuna.

S druge strane, prilično žestoka polemika razvila se između oporbenog vijećnika Željka Berenda (HNS) i direktorice Turističke zajednice Olinke Gjigaš na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj prije desetak dana u Križevcima.

Berend je s govornice opleo po TZ rekavši kako je tri dana zaredom u službeno radno vrijeme naletio na zatvorena vrata dok je pokušavao kupiti poklone s motivima Križevaca. Obrušio se i na ponudu ureda kazavši kako nemaju razglednice, diplome, vrećice, kako je htio kupiti knjižicu Križevačkih štatuta, ali da je od djelatnice dobivao samo negativne odgovore. Direktorica Olinka Gjigaš replicirala je vijećniku kako u uredu postoje razglednice, bilikumi, Hižni protol, kako imaju 7 ovlaštenih turističkih vodiča te da vode baze podataka o svojim posjetiteljima.

Podsjećamo, Olinka Gjigaš na svoje radno mjesto izabrana je prije pet godina naslijedivši Vlastu Kliček koja je Turističku zajednicu ostavila u minusu. Kličekica je bila osuđena na zatvorsku kaznu od 20 mjeseci zbog malverzacija koje je izvela početkom 2011. kada je revizija Hrvatske turističke zajednice utvrdila poveći minus i velika dugovanja križevačke TZ. Ustanovljeno je kako je bivša direktorica kroz 2009. i 2010. godinu podizala sredstva u visini od skoro 400.000 kuna za vlastite potrebe tako što je krivotvorila službene isprave.

U godišnjem financijskom izvješću TZ Križevci za 2015. godinu navodi se kako je nakon 36 mjeseci i isto toliko rata po 4518,07 kuna otplaćen dug na temelju poreznih obveza nastao kao rezultat financijskih malverzacija bivše direktorice. U izvještaju se također navode i pozitivni trendovi rasta dolazaka posjetitelja i njihovih noćenja stoga možemo ipak zaključiti kako se stvari miču prema naprijed iako je taj rast još uvijek skroman i prespor za stvaranje ozbiljnijeg branda o Prigorju kao turističkom fenomenu.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.