Križevački gimnazijalci ponovo ugostili kolege iz Đurđevca

U okviru centra izvrsnosti za biologiju i kemiju u ponedjeljak, 27. lipnja 2016. godine u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci počela je s radom 7. ljetna škola biologije i kemije. U utorak 7. srpnja uz dvadeset križevačkih gimnazijalaca radionicama se priključilo i četrnaest gimnazijalki iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca.

Mladi biolozi i kemičari mjerili su temperaturu i pH tla ispod različitih vrsta drveća, pomoću različitih gustoća otopina u boji priredili su „kemijsku“ zastavu, dokazivali kalcij u šumećim tabletama i ispitivali svojstva elementarnog kalcija. Po završetku vježbi podijeljeni u 6 skupina učenici su imali malo natjecanje u obliku kviza.

Radionice je pripremila profesorica Gordana Pintarić-Kovač iz križevačke gimnazije, a skupinu đurđevačkih gimnazijalki dovela je profesorica Irena Tišljar. Ovo je već drugo ovakvo ljetno druženje križevačkih i đurđevačkih gimnazijalaca s ciljem promicanja prirodoslovlja za koje se nadamo da će se ne samo nastaviti nego i proširiti na druge škole.

Vezano

Komentari su zatvoreni.