Križevčanka Vanja Šok izlaže na Izložbi hrvatskog dizajna 1516

10649752_10204581520070941_3920853840255917836_n_Vanja_Sok_foto_by_Monika_MatakDeveta po redu bijenalna Izložba hrvatskog dizajna 1516 bit će otvorena 13. rujna 2016. godine u Muzeju za umjetnost i obrt i Salonu Izidor Kršnjavi, na kojoj će biti predstavljeno ukupno 213 radova, od toga 169 profesionalnih i 44 studentskih, koji će se predstaviti u osam kategorija: dizajn vizualnih komunikacija, dizajn u digitalnim medijima/dizajn interakcija, dizajn ambalaže, industrijski /produkt dizajn, prostorne i grafički intervencije i sistemi, modni i odjevni dizajn, cjeloviti projekt/proizvod, koncept/inicijativa/kritički dizajn. Rezultat je to selekcije među ukupno prijavljena 429 profesionalna te 84 studentska rada. U studentskoj kategoriji dizajna vizualnih komunikacija među odabranima je i rad Križevčanke Vanje Šok pod naslovom “Muzički biennale Zagreb 2015”.

izgled brošure Muzički biennale Zagreb 2015 dizajn vanja šok izložbaRad iz kolegija Promotivni dizajn nastao je na drugoj godini studija Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, pod mentorstvom doc. Igora Kuduza, uz asistente Nika Mihaljevića i Andra Giunija. Rad sačinjavaju sljedeće komponente: dva plakata, brošura, torba, fascikl i animirani gif. Rad prikazuje info grafiku gdje je spajanjem točnih lokacija pomoću google mapsa, mjesta odražavanja festivala kroz dane, budućem posjetitelju dana stvarna i točna informacija o lokacijama gdje će se festival održavati te kakav je njegov sadržaj kroz dane od 18.–25.04.2015.g. Povezivanjem tih točaka (lokacija) dobiven je jedinstven, prepoznatljiv vizual kojim je postignuta željena ritmičnost, dinamika, osjećaj glazbe i kretanja. Na taj način stvorena je cjelovita slika festivala u jednom prikazu.

plakati po danima_mock up_ridge black Muzički biennale Zagreb 2015 dizajn vanja šok izložbaVanja Šok je rođena 1984. i živi u Križevcima, studentica je Pravnog fakulteta u Osijeku te Sveučilišta Sjever u Koprivnici, odjel medijskog dizajna, završna godina. Izlagala je na više skupnih te izložbi samostalnih radova, od kojih se ističe izložba fotografija Kampus Zero CO2 na kojoj je osvojila 1. nagradu na natječaju fotografija. Nagrađena je Rektorovom nagradom za najbolji uspjeh na odjelu za medijski dizajn 2014./2015. Od radova prošle godine su joj objavljeni ilustracija u časopisu “Zarez” te rad iz kolegija Promotivni dizajn objavljen u publikaciji Tjedna dizajna i Dana D. Pohađala različite radionice vezane za dizajn i fotografiju.

plakat_vizual_mock up_ridge black Muzički biennale Zagreb 2015 dizajn vanja šok izložba torba Muzički biennale Zagreb 2015 dizajn vanja šok izložba fascikl Muzički biennale Zagreb 2015 dizajn vanja šok izložba izgled brošure 3 Muzički biennale Zagreb 2015 dizajn vanja šok izložba GIF_Final Muzički biennale Zagreb 2015 dizajn vanja šok izložba

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. kaja piše:

    Baš sam dirnuta, kad čitam ovakve lijepe, uspješne, i totalno različite afinitete naše Vanje. Na jednoj strani suhoparne pravne norme, a na drugoj razigranost i kreativnost, koja plijeni. K tome i dva fakulteta istodobno, na međusobno udaljenim lokacijama.
    Veseli me ova: “Bolja Hrvatska.”
    Svaka čast Vanja, samo naprijed, želim vam uspjeh u svemu i svako dobro!

  2. danicadlesk piše:

    Bravo Vanja

Komentari su zatvoreni.