Križevački treneri na košarkaškom seminaru u Zadru

Od 17. do 21. lipnja u Zadru je održan međunarodni seminar za košarkaške trenere u A1 i A2 ligi, u organizicaziji Udruge Hrvatskih košarkaških trenera (UHKT). Na seminaru su sudjelovali i treneri KK Radnik iz Križevaca Ante Tomas, Igor Lukša i Saša Šikić, koji su vrlo zadovoljni viđenim, a svi treneri primili su i uvjerenje o sudjelovanju. Na seminaru su kao demonstratori služili kadeti i juniori KK Zadar, a predavanja su po danima vodila četiri predavača, od kojih je najpoznatiji Željko Obradović. Na seminaru su također sudjelovali i treneri KK Križevci: Toni Svoboda, Dražen Jendriš, Dragan Pribanović i Darko Sokolić. Seminar je u nedjelju službeno završio Aleksandar Petrović posljednjim jutarnjim predavanjem u ovih ne vremenski, ali svakako košarkaški krasnih četiri dana.

 Željko Obradović – rođen je 9.3.1960. u Srbiji. Trenutno radi kao trener u KK Panathinaikos i najtrofejniji je europski trener (osvojio je sedam europskih prvenstava s četiri različita kluba od kojih je s Partizanom osvojio prvi naslov). Izlagane teme: Napad na pola terena čovjek na čovjeka i napad na zonsku obranu. Dimitris Itoudis – rođen 8.9.1970. u Grčkoj. Trenutno je pomoćni trener u KK Panathinaikos, s kojim je osvojio tri europska prvenstva. Vrlo zanimljiva činjenica je ta da je svoju karijeru započeo u KK Zagreb kao pomoćni trener. Izlagane teme: Obrana na pick & roll rotaciju i udvajanje na donjem postu.

Aleksandar Petrović – rođen je 16.2. 1959. u Hrvatskoj. Proglašen za trenera godine u Hrvatskoj za sezonu 2007/08. Kao igrač je sa Cibonom osvojio dva europska prvenstva. Izlagane teme: Razvoj primarnog kontranapada, koja je ujedno bila i prva tema ovogodišnjeg seminara, i druga tema – Korištenje pick igre (kad obrana iskače). Željko Pavličević – rođen 26.3. 1951. u Hrvatskoj. Kao košarkaški trener je dva puta osvojio europsko prvenstvo (s Cibonom i Jugoplastikom). Izlagane teme: Principi obrane s osvrtom na specijalne situacije i Match up zona 1-2-2.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.