Križevački bazeni otvaraju se ovog petka

Bazen_krizevacki_by_admir_sinani_epodravinaLJETNA OAZA Nestrpljivi su građani Križevaca kada je u pitanju otvaranje njihove ljetne oaze – malog i velikog križevačkog bazena. Kupališna sezona u gradu traje samo par ljetnih mjeseci stoga je svaki dan bitan za sve one koji se žele odmoriti uz plivanje, sunčanje, uživanje s društvom.

Koncesiju na sportsko rekreativni centar u sklopu kojeg je poznati noćni klub Latino, teren s umjetnom travom i dva bazena posjeduje Željko Evačić, križevački poduzetnik koji nam je najavio otvaranje bazena ovog petka, 1. srpnja. Cijene ulaznica ostati će na razini prošle godine, za djecu je ulaz 10 kuna dok je za odrasle 15 kuna.

Oko pitanja bazena često se spominje odnos grada Križevaca i zakupca Evačića s obzirom da grad ne sudjeluje u subvencioniranju rada kao što rade neki drugi gradovi sa svojim bazenima poput Koprivnice, a što i nije dužan s obzirom na koncesionarski ugovor. S druge strane Evačić nam je kazao kako se on ugovora drži i ne traži ništa više od toga stoga je odnos na zadovoljavajućoj razini.

U njegovom slučaju u tome mu pomaže ugostiteljstvo jer bazeni iziskuju velika novčana sredstva za ulaganje i pripremanje sezone, kasnije i održavanje kroz ljeto, puno je i kišnih dana, a posjećenost nije na razini najboljih godina bazena.

Građani koji su godinama odlazili na kupanje u Križevce pamte “zelene” dane, sklizavo dno, bazene o kojima nitko nije vodio brigu i taj period je srozao zanimanje posjetitelja. Danas su bazeni doveden u red, uvjeti su dobri, možete zaista i uživati u vodi na koju se pazi stoga se svaki početak sezone očekuje s nestrpljenjem.

Bazen u Križevcima izgrađen je 1951. od strane zadruge Udarnik koja se kasnije transformirala u današnju firmu Radnik. Uz mali napravljen je i veliki bazen po olimpijskim mjerama u kojem se igrala i vaterpolo utakmica između Egipta i Jugoslavije. Bio je to prvi bazen u ovom dijelu Hrvatske i cijela regija pamti odlaske na kupanje u Križevce.(ePodravina.hr)

Vezano
1 komentar
 1. kaja piše:

  Da, divno je pročitati, o nekadšnjem standardu i svemu onom što su Križevci imali. Ali, na žalost u onoj sveopćoj “grabeži”, eufpriji, po onoj; svoj na svome, napravili sm puno “gafofa” i nismo sami, ako je to utjeha?!
  Što se bazena tiče, ja zadovoljna. Meni, ne naročitom plivaču odgovara, da znam i vidim gdje je dno. Doma sam, elegantno prošetam iskupam se. Sretnem drage ljude, popričam i onda doma na ručak i odmaranje. Popodne mogu, ako želim sve još jednom ponoviti.
  Presretna sam, da naš lijepi, kulturni Grad, ima i tu privilegiju.
  Gos. Evačiću zahvala, a svima nama, dobro i ugodno ljeto i svakodnevno osvježavanje na našem bazenu.
  Vidimo se!

Komentari su zatvoreni.