Dominik Nervo: Cestovna staza je zahtjevna, teško je ostati na kotačima

Utrka_moto_nagrada_krizevaca_2016MOTO UTRKA NAGRADA KRIŽEVACA 2016. Prema kalendaru Hrvatskog moto saveza, u nedjelju 26. lipnja, održat će se Nagrada Križevaca 2016., cestovna moto utrka koja svake godine oduševljava nekoliko tisuća posjetitelja.

Utrka se vodi kao Međunarodno prvenstvo Hrvatske u nekoliko disciplina (brzinci, skuteri, odltimer kase), a cijena ulaznice je 30 kuna. Ulaznica je istovremeno i papirić za tomobolu putem koje se mogu osvojiti vrijedne nagrade.

Utrka u Križevcima već dugi niz godina okuplja najbolje hrvatske vozače koji uvijek ističu posebnost vožnje u gerilskim, uličnim uvjetima. Vozi se gornjogradskom cestom koja se te nedjelje pretvara u pravu moto stazu. Tehnički pregled staze i verifikacija obavlja se u subotu 25. lipnja, a utrka kreće u nedjelju od 14 sati.

Povodom utrke kontaktirali smo Dominika Nerva, Križevčanina koji odlično poznaje stazu da nam objasni čar vožnje po gradskom asfaltu.

Dominik je inače sin Miljenka Nerva, uspješnog hrvatskog vozača, bivšeg prvaka Jugoslavije i Hrvatske kojeg se bolje sjećaju stariji poznavaoci oktanskih sportova.
– Kao bivši trkač koji je 2009. godine vozio prvenstvo Alpe Adria na Grobniku i postao prvak, prošao sam mnoga trkališta. Kažem bivši zbog činjenice što velika većina dečkiju koji će doći u Križevce na utrku, oni voze cijelo prvenstvo Hrvatske dok ja vozim samo utrke kao što su Križevci i Požega koje nisu toliko financijski zahtjevne – ispričao nam je mladi Nervo.

Saznali smo kako Dominik više voli voziti po profesionalnoj stazi jer je na njima moguće ostvariti nagibe od 60 stupnjeva koji pružaju osjećaj kao da se ušima struže po asfaltu.
– I naša križevačka utrka ima svoju čar. Puno je zahjevnije voziti na asfaltu koji se koristi za svakodnevni promet, puno je teže ostati na kotačima, a moram priznati iskreno, meni je odmah i zabavnije.

Nervo je tek prošle godine sjeo po prvi sjeo na motor od 1000 kubika (2008. i 2009. godine vozio je 125sp) i još nije probao motor na pravoj stazi s obzirom da to zahtijeva velika financijska sredstva.

Prošle godine završio je na 2. mjestu u Križevcima, ove godine cilja na najvišu stepenicu, ali zadovoljan bi bio i da uspije završiti dan bez padova.
– Dat ću sve od sebe da dečkima koji voze cijelo prvenstvo zakompliciram situaciju i oduzmem koji bod – izjavio nam je za kraj Dominik, miljenik križevačke publike čiji fajterski duh uvijek diže atmosferu među ljubiteljima velikih brzina.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.