Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1107

Stari grad Kalnik 29. lipnja 2012. (foto R.Matić)
Stari grad Kalnik 29. lipnja 2012. (foto R.Matić)
Stari grad Kalnik 29. lipnja 2012. (foto R.Matić)

Na početku emisije slušamo drugu polovinu predavanja koje je viša kustosica križevačkog gradskog muzeja Lana Okroša Rožić održala na Dan muzeja u Likovnoj galeriji u Križevcima, o dvije najpoznatije utvrde na Kalniku, o Malom i Velikom Kalniku.

U rubrici Novi naslovi u gradskoj knjižnici upoznajemo se s po jednim “alternativnim” priručnikom za život, nizozemskim romanom, te romanom Joa Nesboa.

Vijesti Krugova informiraju nas o otvaranju Muzeja prekinutih veza i u Los Angelesu, o čitanju starih tekstova pomoću rendgenskih zraka, o udrugama… Spominjemo i neka kulturna događanja u Križevcima koja su prošla ili će se tek desiti, te o za nas značajnim događajima na 49. Križevačkom velikom spravišču…

Na današnji datum rođeni su Paul Gauguin i Orhan Pamuk, otvoren je Panamski kanal, umrli su Joseph von Fraunhofer, Dragutin Domjanić, Stjepan Seljan, Henry Miller, Josip Klima, Ivan Vladimirovič Mičurin, Alan Turing…

U Svemirskom kutku govorimo o položaju i nekim značajkama svemirskih tijela na našem nebu koja ćemo promatrati teleskopima udruge Perzeidi za vrijeme Križevačkog velikog spravišča. Posebno govorimo o Jupiteru, Marsu i Saturnu.

U Zanimljivostima donosimo opet neke interesantne podatke o životinjama, a završavamo mislima Orhana Pamuka.

Neki glazbeni prilozi prate događaje i obljetnice, pa ćemo slušati pjevanje ili glazbu Deana Martina, Toma Jonesa, Paula Simona, “Zabranjenog pušenja” i Princea.

Ne dirajte mi krugove broj 1107 emitira se 7. lipnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 11. lipnja od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.