Primaju se fotografije za izložbu planinarske fotografije

DSC_0011_mali_planinari_KalnikPovodom obilježavanja Križevačkog velikog Spravišča Planinarsko društvo „Kalnik“ Križevci organizira foto natječaj. Cilj natječaja je prikazati bogatstvo prirodne raznolikosti i ljepotu prvenstveno hrvatskih, ali i svjetskih brda i planina. Stoga su zadane dvije kategorije: pogled prema (brda, planine, krajolici fotografirani prilikom planinarenja) te priroda i društvo (mještani i  planinari u planini). Izabrane fotografije bit će izložene 11. i 12. lipnja u prostorijama Planinarskog društva „Kalnik“ Križevci povodom Dana otvorenih vrata Planinarskog društva.

Autori trebaju poslati najviše dvije originalne fotografije e-poštom do do 1. lipnja 2016. Fotografije u koje je intervenirano više od obrezivanja, filtriranja ili mijenjanja kontrasta neće biti prihvaćene. Organizatori mole da se šalju fotografije u JPG formatu u standardnim dimenzijama. Uz svaku fotografiju treba dodati naslov rada i planinu, odnosno brdo i mjesto, odnosno zemlju u kojoj je fotografija snimljena.
– Predstavljeni autori bit će pozvani na otvorenje i druženje na kojem ćemo i učlanjivati nove članove te predstaviti rad Društva, ističu u PD Kalnik.

Žiri sastavljen od četiri člana, fotografa i organizatora izložbe, odabrat će do maksimalno 40 fotografija koje će biti izložene na izložbi. Odabir triju najboljih fotografija izvršit će sami posjetitelji izložbe glasovanjem  putem anketnih listića. Fotografije će biti prikazane i na Facebook profilu Planinarskog društva „Kalnik“ Križevci. Najbolje fotografije očekuju nagrade iznenađenja.

Organizatori napominju da autori sudjelovanjem u natjecanju daju pravo Planinarskom društvu „Kalnik“ Križevci korištenja primljenih fotografija u marketinške svrhe. Kod svakog objavljivanja, PD „Kalnik“ Križevci obavezuje se uz fotografiju istaknuti ime njenog autora.
Na zatvaranju izložbe održat će se aukcija fotografija, a skupljenim novcem kupit će se majice za promociju planinarske skupine školaraca Vuzleki.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.