Predsjednik P.O.I.N.T.-a Mario Rajn uručio info-pakete maturantima Križevaca

IMG_5764_info_paket_vodic_maturanti_Sajam_studija_Mario_Rajn_POINTČlanovi križevačke udruge P.O.I.N.T. jučer su maturanticama i maturantima srednjih škola Križevaca uručili besplatne informativne pakete s kratkim vodičem za snalaženje kroz studentsku administraciju te ostvarivanje različitih prava i popusta jednom kad upišu fakultet ili visoku školu.
– U sklopu našeg dugogodišnjeg projekta Sajam studija, a uz potporu Studentskog centra Varaždin, pripremili smo kratki pregled osnovnih informacija koje će maturantima biti važne u nadolazećim mjesecima, istaknuo je predsjednik P.O.I.N.T.-a Mario Rajn, koji je jučer tom prigodom s volonterima obišao Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, Srednju gospodarsku školu Križevci te Obrtničku školu “Ivan Seljanec”.

IMG_5734_info_paket_vodic_maturanti_Sajam_studija_Mario_Rajn_POINTSvaki info-paket sadrži kupon kojim budući studenti do 1. rujna 2016. mogu ostvariti 20% popusta na fotografiranje za studentske iskaznice u foto-studiju Videomix Križevci, koji se nalazi u Zakmardijevoj 6. Još jedan kupon od 20% popusta do 18. lipnja 2016. maturanti imaju na frizuru ili šišanje u Frizerskom studiju SK u ulici Tadije Smičiklasa 4. Cijelu ponudu zaokružuje kupon za besplatnu kavu do 9. lipnja 2016. u bilo kojem od sljedećih križevačkih kafića: Art Rock Caffe, Arthur, Arteria i Cris. Dodatno, poduzeća Trgo-Agencija d.o.o. i Radnik d.d. su donirali pribor za pisanje studentskih bilješki s prvih predavanja koja kreću ujesen.

IMG_5744_info_paket_vodic_maturanti_Sajam_studija_Mario_Rajn_POINTProjektom Sajam studija udruga P.O.I.N.T. od 2006. godine pruža kvalitetne, pravodobne i svrsishodne podrške križevačkim maturantima u pripremi za nastavak njihovog daljnjeg školovanja, s konačnim ciljem davanja doprinosa povećavanju broja visokoobrazovnih školovanih mladih ljudi s područja Križevaca, a ujedno i Hrvatske. Sajam studija se tradicionalno održava jedan petak početkom prosinca svake godine u križevačkoj gimnaziji, kalendarski prije održavanja Sajma Sveučilišta u Zagrebu i sličnih događaja na ostalim hrvatskim sveučilištima.
– Nalazite se na prekretnici, stoga svoju energiju, strast i znanje usmjerite k izvrsnosti i budućnosti. Birajte pažljivo i mudro, informirajte se detaljno, a u trenucima nesigurnosti, bez ustručavanja se obratite sugrađanima iz udruge P.O.I.N.T., zaključio je Rajn svoju poruku maturantima.

IMG_5784_info_paket_vodic_maturanti_Sajam_studija_Mario_Rajn_POINTSajam studija među primjerima dobre prakse škola Hrvatske

Sajam studija je, kao jedinstven događaj namjenjen križevačkim maturantima s ciljem što kvalitetnijeg i potpunijeg informiranja vezano uz upise na studije i visoke škole na različita sveučilišta u Hrvatskoj, 2015. godine uvršten među primjere dobre prakse od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja u Zagrebu. Dio sajma uvijek je i predavanje gostujućeg predavača o studijskim programima i perspektivama zapošljavanja u domovini.

IMG_5767_info_paket_vodic_maturanti_Sajam_studija_Mario_Rajn_POINTSajam studija se tradicionalno održava u auli križevačke gimnazije, gdje se odvija dvosatni susret studenata bivših gimnazijalaca i maturanata, prilikom kojeg se razmjenjuju iskustva i saznanja o tome kako se pripremiti za prijemni ispit, ali i praktičnim stvarima vezanima za studentski život. Više desetaka maturantica i maturanata tom prilikom obilazi štandove za kojima ih s informacijama dočekuju studenti prve, druge i treće godine s različitih fakulteta u Hrvatskoj.

IMG_5772_info_paket_vodic_maturanti_Sajam_studija_Mario_Rajn_POINTKriževačka norijada i ove godine bez koncerta

Danas u 13:30 sati ispred školsko-sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca kreće tradicionalna povorka križevačkih maturanata kojom će obilježiti kraj školske godine i završetak srednjoškolskog obrazovanja. Kako je najavljeno, nakon toga će se na Strossmayerovom trgu održati prigodni program, no gradska uprava ni ove godine neće organizirati koncert za maturante već će maturanti sami organizirati proslavu.

IMG_5795_info_paket_vodic_maturanti_Sajam_studija_Mario_Rajn_POINT

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. kaja piše:

    Lijepo je pročitati da gos. Rajn- P.O.I.N.T., brinu o našim maturantima. Uvjek me dirne kad mladi nesebično ulažu trud i svoje slobodno vrijeme za opće dobro. U ovom beskupuloznom vremenu “ipak” ima i onih koji svojim primjerom pokazuju, da sve nije tako “crno”.
    Kad se “lanac” dobrote pokrene, onda takne i druge da se uključe, foto radnju, frizeraj, kafiće. Svaka čast svma!
    Našim maturantima želim da upišu željene fakultete, a P.O.I.N.T-u, da i dalje ostanu tako angažirani u našoj zajednici. I nije to jedini projekt koji rade.
    Bravo za sve i sretno!

  2. buba.ba piše:

    jako dobro i korisno.

Komentari su zatvoreni.