U ponedjeljak koncert klavirskog dua Blažek-Žmak

13112850_1243623328988971_7394287176789206382_o_klavirski_duo_Enej_Blazek_Mateo_ZmakGlazbena škola Alberta Štrige Križevci poziva u ponedjeljak 9. svibnja 2016. na koncert klavirskog dua Enej Blažek i Mateo Žmak, koji će se održati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole s početkom u 20 sati. Ovaj je klavirski duo osvojio niz nagrada od kojih je bitno istaknuti prve nagrade u Zagrebu i u Bijeljini (Bosna i Hercegovina), druge nagrade u Rimu (Italija) i Beogradu (Srbija). Ulazak na koncert je slobodan.

Enej Blažek rođen je 4.7.1995. u Kopru, Slovenija. Započeo je glazbeno obrazovanje klavira s 10 godina. Pohađao je osnovnu i srednju glazbenu školu u Kopru u klasi profesorice Valentine Češnjevar. Maturirao je kod iste profesorice 2014. godine u Umjetničkoj gimnaziji u Kopru. Trenutno je student druge godine Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, Područni odsjek Rijeka u klasi izv.prof. Vladimira Babina. Sudjelovao je na dva državna natjecanja u Sloveniji na kojima je osvojio 3. nagradu u Vrhniki i 2. nagradu u Idriji. U sastavu klavirskog dua s Mateom Žmakom osvojio je niz nagrada od kojih je bitno istaknuti prve nagrade u Zagrebu i u Bijeljini (Bosna i Hercegovina), druge nagrade u Rimu (Italija) i Beogradu (Srbija). Također je sudjelovao na natjecanju “Lions Grand Prix” u Rijeci 2015.g. u klavirskom duu osvojivši nagradu publike i nagradu za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja. Sudjelovao je u više projekata u Ljubljani i Murskoj Soboti te se dva puta predstavio na bienalu u Kopru. Nastupao je kao solist diljem Slovenije (Koper, Ljubljana, Piran, Izola, Postojna, Sežana, Maribor) i izvan Slovenije (Trst i Rijeka).

Mateo Žmak rođen je 23.12.1994. u Rijeci, Hrvatska. Započeo je glazbeno obrazovanje klavira s 9 godina. Pohađao je osnovnu i srednju glazbenu školu Ivan Matetić Ronjgov u Rijeci u klasi prof. Vjere Lukšić i prof. Jadranke Jurić u čijoj je klasi i maturirao 2013.g. Trenutno je student treće godine Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, Područni odsjek Rijeka u klasi izv.prof. Vladimira Babina. Sudjelovao je na brojnim natjecanjima gdje je i ostvarivao zapažene rezultate među kojima se ističu: šest drugih nagrada na regionalanim natjecanjima, tri druge nagrade na međunarodnim natjecanjima, 5.mjesto na međunarodnom Chopinovom natjecanju “Chopin Belgrade Fest 2015”, 3. nagrada na državnom natjecanju skupnog muziciranja s klavirskim triom i dr. U sastavu klavirskog dua s Enejem Blažekom osvojio je niz nagrada od kojih je bitno istaknuti prve nagrade u Zagrebu i u Bijeljini (Bosna i Hercegovina), druge nagrade u Rimu (Italija) i Beogradu (Srbija). Također je sudjelovao na natjecanju “Lions Grand Prix” u Rijeci 2015.g. u klavirskom duu (osvojivši nagradu publike i nagradu za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja) i kao solist (osvojivši nastup u KD Vatroslav Lisinski sa Zagrebačkim ansamblom flauta). Nastupao je kao solist i kao korepetitor u renomiranim dvoranama diljem Hrvatske, kao i u Italiji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Austriji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.