Vozač s 2.95 promila izazvao nesreću u Zaistovcu

Stop - PolicijaTijekom vikenda, od 29. travnja do 1. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko–križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Nesreće su zabilježene radi nemarnog postupanja s vozilom i nepropisnog skretanja. Vozač pod utjecajem alkohola prouzročio je jednu prometnu nesreću. Sankcionirano je 140 prometnih prekršaja, od čega 36 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 36 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom. U posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržan je jedan vozač. Jedan vozač je uhićen, a protiv njega je proveden i žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 1. svibnja, u 20.40 sati u Zaistovcu, kada je 42-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,95 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je po završetku očevida prometne nesreće uhićen, te će biti proveden žurni prekršajni postupak.

Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u petak, 29. travnja, u 19.06 sati kada se 35 – godišnja vozačica osobnog automobila u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu kretala brzinom od 103 kilometra na sat, iako je najveća dopuštena brzina kretanja ograničena na 50 kilometara na sat.

U petak, 29. travnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcije „Nadzor brzine kretanja vozila i alkoholiziranosti vozača“ u kojoj je izvršen nadzor 82 vozača, pri čemu su utvrđena 42 prekršaja, od čega osam prekršaja upravljanja vozilima od utjecajem alkohola (koncentracija od 1,00 do 1,50 promila – šest vozača, iznad 1,50 promila – dva vozača) i 18 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja (prekoračenje iznad dopuštenog od 20 do 30 kilometara na sat – 16 vozača, od 30 do 50 kilometara na sat – dva vozača).

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.