Irena Žilić sprema spektakl 20. svibnja u Lisinskom!

fotka_Irena_Zilic_koncert_Lisinski_1Nakon rasprodanog koncerta Stray Dogga i J.R. Augusta u veljači, Mala dvorana KD Vatroslav Lisinski ponovo će biti mjesto vrhunskog glazbenog doživljaja koji nudi sve zapaženiji kantautorski val. Irena Žilić će na svom nedvojbeno najznačajnijem koncertu u karijeri koji će se održati u petak, 20. svibnja, promovirati vinilno izdanje debitantskog albuma „Travelling“. Ovo će biti njen prvi nastup u Zagrebu od listopada 2014., a tom prilikom najavit će se i ciklus koncerata u organizaciji Hangtime Agencyja i „Lisinskog“ koji će održavati jednom mjesečno od rujna 2016. do svibnja 2017.

Zagrebačka kantautorica Irena Žilić pažnju na sebe skrenula je krajem 2012. objavom EP-a „Days of Innocence“ kojim je stekla brojne poklonike među ljubiteljima žanra. Dvije godine kasnije na vlastitoj etiketi „Cuckoo“ objavila je hvaljeni album prvijenac „Travelling“ kojeg je kritika proglasila među najznačajnijim hrvatskim izdanjima u 2014. što je između ostalog rezultiralo i rasprodanim Malim pogonom Tvornice kulture, kao i brojnim koncertima i festivalima u Hrvatskoj i okolnim zemljama od kojih valja istaknuti onaj na Waves Vienna festivalu.

fotka_Irena_Zilic_koncert_Lisinski_2Poznati glazbeni kritičar Zoran Stajčić opisao je „Travelling“ kao „album koji al pari može stajati s bilo kojim svjetskim uratkom sličnog stilskog usmjerenja, dakle anglosaksonski folk urešen keltskim motivima, a da ne znamo da je riječ o našoj glazbenici, lako bi je zvučno mogli smjestiti primjerice u Škotsku. Jednostavno gledano (odnosno slušano) Irena Žilić duboko je u svojoj lirici i glazbu potpuno cijepljenu od ovih prostora, gotovo na jednak način kako pisci fantasy romana uranjaju u svoju izmišljenu epiku.“

Broj karata je ograničen, a sva mjesta su sjedeća. Nikako ne propustite doživjeti čaroliju Irenine glazbe u prekrasnom ambijentu i akustici „malog“ Lisinskog. Cijena ulaznice u pretprodaji je 55 kuna, a ako ih ostane na dan će iznositi 70 kuna. Karte možete kupiti ovdje.

fotka_Irena_Zilic_koncert_Lisinski_cover

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.