Održana radionica ‘Društveno poduzetništvo – od ideje do društvenog poduzeća’

drustveno_poduzetnistvo_krizevci_jako_4Dana 29. ožujka 2016. godine u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci održana je cjelodnevna radionica pod nazivom „Društveno poduzetništvo – od ideje do društvenog poduzeća“. Cilj radionice bio je upoznati sudionike s osnovnim pojmovima i konceptom Društvenog poduzetništva, okruženjem te mogućnostima pokretanja društvenopoduzetničkih pothvata.

drustveno_poduzetnistvo_krizevci_jako_5Društvena su poduzeća pokretač ekonomskih i društvenih promjena u zajednicama te svojevrstan odgovor na krizu. U začecima društvenih poduzeća često leže vrijedne društvene inovacije, koje su rezultat promišljanja i rada pojedinca i skupina koji stvaraju bolji svijet -društveni poduzetnici pronalaze rješenja, pokreću promjene i mijenjaju zajednice.

drustveno_poduzetnistvo_krizevci_jako_6Sudionici na radionici imali su prilike saznati mogućnosti, prednosti ali i ograničenja i nedostatke pokretanja društvenog poduzetničkih pothvata kroz niz primjera iz Hrvatske i drugih zemalja Europske unije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.