Vrhunski jazz rado posjećuje Križevce

IMG_6532_Mate_Matisic_Trio_jazz_CSF_2016Mate Matišić trio priredio je  19. ožujka u prostorima Kluba kulture u sklopu 12. Culture Shock Festivala pravu poslasticu za sve fanove jazza. Mate Matišić hrvatski dramatičar, scenarist, skladatelj i glazbenik predvodnik je ovog fantastičnog trija u čijem su još sastavu svirali Jurica Štelma na kontrabasu i Marko First na violini.

IMG_6528_Mate_Matisic_Trio_jazz_CSF_2016U vrlo intimnoj atmosferi, u polupunom klubu, priredili su odličan koncert na kojem su mogle čuti mnoga kultna djela jazz glazbe, među ostalima velikog Djanga Reinhardta kao što su „Tears“ ili „Minor swing“, Stochela Rosenberga i pjesma koju je skladao za svoju sestru pod imenom „For Sephora“ te mnogih drugih. Osim jazza mogla se čuti i pokoja blues stvar pa i jazz obrada poznate teme iz kuma čiji je skladatelj Nino Rota.

IMG_6548_Mate_Matisic_Trio_jazz_CSF_2016Mate Matišić Trio nastupio je i prošle godine u Križevcima, također u sklopu Culture Shock Festivala, ali u nešto drukčijoj postavi. Umjesto Marta Firsta na violini, na saksofonu je svirao Saša Nestrović, voditelj jazz orkestra HRT-a.

IMG_6545_Mate_Matisic_Trio_jazz_CSF_2016Mate Matišić svakako je jedno od jačih imena u hrvatskoj jazz glazbi i ne treba nas čuditi što svira s jednim Stochelom Rosenbergom koji drži koncerte diljem svijeta i održava gypsy jazz na životu.

IMG_6546_Mate_Matisic_Trio_jazz_CSF_2016Oni koji su bili na ovogodišnjem koncertu teško će naći zamjerku, takva vrhunska glazba je rijetka pojava, a još rjeđa u Križevcima. Oni koji nisu bili mogu se nadati da će se Mate Matišić Trio još jednom vratiti u prostore Kluba kulture i još jednom pokazati zašto su među najboljima u Hrvatskoj, ako ne i šire.

IMG_6538_Mate_Matisic_Trio_jazz_CSF_2016

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.