U subotu na Strossu akcija razmjene odjeće

Razmjena_odjeće_plakat_udruga_glas_mladih_volonterski_Centar_linkUdruga Glas mladih Križevci – Volonterski centar “Link” poziva sve zainteresirane građane na akciju razmjene odjeće koja će se održati u subotu 19. ožujka 2016. godine u paviljonu na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima u razdoblju od 10 do 13 sati. Cilj akcije je pomoć sugrađanima da se riješe svojih viškova odjeće, a drugima, da u ovim teškim vremenima dođu i izaberu ono što im je potrebno.

Ideja razmjene je da građani donesu stvari koje su čiste i uščuvane, a ne koriste ih, i zamjene ih za stvari koje su im potrebne. Također uz odjeću građani mogu donijeti i slikovnice i deke.
– Napominjemo da građani kojima je potrebna odjeća mogu slobodno doći i razgledati te uzeti odjeću koja im odgovara, istaknuo je jedan od organizatora Ivan Augustinčić.

Treba znati kako je razmjena odjeće itekako ekološko prihvatljivo ponašanje jer se ništa ne baca te se ne kupuje novo za koje bi se inače potrošilo mnogo energije za proizvodnju i transport, ističu u Glasu mladih.
– Očekujemo da se svi dobro zabave pošto će druženje biti popraćeno glazbom, te da dođu do novog komada odjeće, i to besplatno, zaključio je Augustinčić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.