Križevci uspješno koriste državnu imovinu

tolusic_krizevciEU FONDOVI Križevcima je Tolušić obišao gradilište razvojnog i tehnološkog parka u prostoru nekadašnje vojarne, projekt financiran sredstvima iz Fonda za regionalni razvoj Europske unije

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić ocijenio je danas tijekom posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji, da su Križevci primjer dobrog korištenja državne imovine.

U Križevcima je Tolušić obišao gradilište razvojnog i tehnološkog parka u prostoru nekadašnje vojarne, projekt financiran sredstvima iz Fonda za regionalni razvoj Europske unije. Vrijednost projekta je 34,2 milijuna kuna od čega taj fond sudjeluje s 98,8 posto, a Grad Križevci kao nositelj projekta s 1,16 posto odnosno 397 tisuća kuna. Dovršetak radova predviđen je za 30. rujna ove godine.

Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg podsjetio je da su Križevci grad koji je realizirao nekoliko projekata EU. “Davno smo odlučili ne trošiti sredstva gradskog proračuna na projekte koje možemo financirati iz programa EU-a”, rekao je Hrg.

Župan Darko Koren spomenuo je kako Koprivničko-križevačka županija ima 260 pripremljenih programa za kandidiranje za fondove EU-a, vrijednosti oko 2,5 milijarde kuna, a čega su 53 projekta s građevinskim dozvolama, ukupne vrijednosti 362 milijuna kuna.(H)

Vezano

Komentari su zatvoreni.